Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
De nieuwste ventilatortechnologie voor Systemair luchtbehandelingsunits

De nieuwste ventilatortechnologie voor Systemair luchtbehandelingsunits

Een gloednieuw schoepenontwerp van de ventilator zorgt voor een verbetering van het rendement tot 7% en verminderd het geluidsniveau aanzienlijk. In de Systemairfabriek in Waalwijk innoveren wij continu de bekende luchtbehandelingsunits HHCompact en HHFlex. Met het nieuwe aerodynamische ontwerp van de ventilatorschoep kunnen we u de beste luchtbehandelingsunits bieden en helpen we u het energieverbruik verder te verminderen.

Beter rendement, lager geluidsniveau

Berekeningen tonen aan dat de ventilator met het nieuwe schoepenontwerp presteert als een EC-ventilator, maar dan met een veel betere SFP-waarde. Dezelfde berekening toont aan dat het geluidsniveau tot wel 5dB(A) verlaagd kan worden. Dit is een geweldige verbetering, aangezien studies aantonen dat het menselijke gehoor een vermindering van het geluidsniveau van 3dB(A) registreert als een vermindering van 50%.

Behalve een nieuwe ventilatorschoep, heeft deze ventilator ook een nieuwe motor. Deze motor is geclassificeerd in de hoogste energieklasse, IE5. Hierdoor levert de motor een enorme bijdrage aan een sterk verbeterd rendement. Het verbeterde vermogen van de ventilator kan zelfs tot gevolg hebben dat er een kleiner formaat ventilator gekozen kan worden, waardoor de luchtbehandelingsunit eveneens korter gebouwd kan worden.

Eenvoudige selectie

Zowel de ventilator als de motor zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen. Dit biedt meer flexibiliteit en de mogelijkheid om exact het gewenste werkpunt te selecteren voor ieder project.

De ventilatorschoepen zijn vervaardigd van composiet, speciaal ontwikkeld voor deze specifieke ventilator. Het is sterk als staal maar weegt aanzienlijk minder. Bovendien is dit materiaal 100% duurzaam.

De voordelen op een rij

  • Verbruikt minder energie
  • Maakt minder geluid
  • Sluit beter aan op de ErP 2020
  • Verbeterd de energieklasse van de luchtbehandelingsunits, waardoor er een extra belastingvoordeel is (EIA)
  • Er kan kleiner gebouwd worden, dus neemt minder ruimte in beslag

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.