Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
De nieuwe brandstofzuinige mobiele generatoren van Atlas Copco voldoen aan de vereisten van Fase V

De nieuwe brandstofzuinige mobiele generatoren van Atlas Copco voldoen aan de vereisten van Fase V

Atlas Copco heeft vier nieuwe modellen geïntroduceerd in zijn vlaggenschip QAS 5-serie van mobiele dieselgeneratoren, die volledig voldoen aan de vereisten van EU Fase V – QAS 5250, 325, 450 en 660. Operators kunnen nu de uitstoot verminderen en hun ecologische voetafdruk verbeteren, terwijl ze ook ten volle profiteren van het compacte formaat, de stille werking, het verbeterde brandstofverbruik en de lage totale eigendomskosten van de QAS 5-serie, tot 660 kVA vermogen.

Er zijn nu negen generatoren in de serie, die snelle ‘plug and play’-stroom leveren van 80 tot 200 kVA op Fase 3A, en van 250 tot 660 kVA op Stage V. Deze geavanceerde generatoren zijn ideaal voor gebruik in de bouw, evenementen en utiliteitstoepassingen, en helpen bedrijven hun vlootgebruik en investeringsrendement te verbeteren.

De nieuwe generatoren zijn een welkome aanvulling op de QAS 5-serie en zijn ontwikkeld als antwoord op de vraag van klanten naar een grotere stroomcapaciteit, maar met een duurzamere werking die aan de wetgeving voldoet“, zegt Sergio Salvador,Product Marketing Manager – Kleine & Middelgrote Stroomgeneratoren bij Atlas Copco. “De QAS 5-generatoren hebben hun betrouwbaarheid bewezen in veeleisende industriële omgevingen en stellen klanten in staat de prestaties van hun fabriek te verbeteren.”

Evenementen en industriële locaties in stedelijke omgevingen vragen steeds meer om stillere draagbare energieapparatuur en daarom zijn de QAS 5-generatoren ontworpen om bijzonder stil te werken, met een geluidsniveau van slechts 85 dBA. Dit is gemiddeld 5-8 dBA stiller dan vergelijkbare generatoren, afhankelijk van de toepassing en het belastingsprofiel. Deze stille prestaties zijn te danken aan geavanceerde technologieën, waaronder luchtkoeling met variabele snelheid (VSD), geluiddempers en een speciaal geïsoleerd compartiment voor de stroomconvertor.

Ruimte is een premium op elke locatie en de QAS 5-modellen zijn compact, met een 20 procent kleinere voetafdruk dan alternatieve generatoren in zijn klasse. Als zodanig zijn ze gemakkelijk te transporteren en ter plaatse te positioneren. Ze zijn ook gebouwd met het oog op verhuurtoepassingen en zijn uitzonderlijk draagbaar met een stevig frame en geïntegreerde vorkheftrucksleuven die vier keer het gewicht van de eenheid kunnen dragen zonder enige vervorming.

qas5 250 stage v kopieren

De generatoren zijn plug and play en kunnen extreem snel worden opgestart, binnen vijf seconden. Operators sluiten eenvoudig de generatoren aan voor elektrische stroom en de generatorsets zijn uitgerust met maximaal acht contactdozen, een klemmenbord en optionele stroomvergrendelingen om gebruikers toegang te geven tot een veilige, snelle en flexibele energievoorziening.

Bovendien kunnen de QAS 5-generatoren parallel worden geschakeld om in slechts 55 seconden een mobiele of onafhankelijke energiecentrale te vormen, wat een belangrijk voordeel is voor operators met schaalbare stroomvereisten. Dit zorgt voor optimaal energiegebruik en een hoog niveau van plaatselijk beschikbare stroom.

De snelle parallelschakeling is te danken aan een innovatief Power Management System (PMS), dat operators helpt de generatoren efficiënt te beheren door de units te starten en te stoppen wanneer de belasting toeneemt of afneemt. De belasting van elke generator blijft op een niveau dat het brandstofverbruik optimaliseert. Het PMS elimineert de noodzaak voor generatoren om te werken met lage belastingniveaus, die motorschade kunnen veroorzaken en de levensduur van de apparatuur kunnen verkorten. De QAS 5 Fase V-modellen bevatten nieuwe gebruiksvriendelijke controllers met aanraakschermen: Qc4004 + Qd070.

Het PMS in combinatie met een geïntegreerde VDS om de koelventilator aan te drijven levert een uitstekende brandstofefficiëntie, waardoor operators tot vijf procent minder brandstofverbruik kunnen behalen en operationele kosten kunnen verminderen.

De uptime wordt gemaximaliseerd dankzij een brandstoftank met een hoge capaciteit die maximaal vijf ploegen kan draaien en heeft een lange onderhoudsinterval van 500 uur, mogelijk gemaakt door een tweetraps luchtfiltersysteem dat de levensduur van de motor verlengt. Bovendien heeft deze goed ontworpen generator een gemakkelijk toegankelijke motor, dynamo, bedieningspaneel en aftappunten en beschikt hij over een robuust brandstoffiltratiesysteem met waterafscheider voor minimale stilstand.

De geavanceerde generatoren beschikken ook over het optionele intelligente telematicasysteem FleetLink, waarmee gebruikers hun machinepark efficiënt kunnen monitoren en optimaliseren en de locatie en prestaties van hun apparatuur wereldwijd kunnen zien.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.