Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
‘De Hondsrugtoren is een prachtig, lokaal visitekaartje’
(Beeld: Attika Amsterdam)

‘De Hondsrugtoren is een prachtig, lokaal visitekaartje’

“In opdracht van Aalbers Installatietechniek hebben wij de thermische en akoestische vloerisolatie en vloerverwarmingssystemen aangebracht in alle koopappartementen”, vertelt bedrijfsleider Leroy Stegeman. “Bovendien hebben wij op alle verdiepingen de boringen en het freeswerk in de beton- en ytong-wanden verzorgd. Doordat wij schoon en droog werken en gebruikmaken van de nieuwste machines, bleven alle huur- en koopwoningen stof- en watervrij. Bovendien werd kostbare arbeidstijd bespaard. De installatiepartijen hoefden slechts nog hun kabels en leidingen te plaatsen en aan te sluiten.”

In opdracht van Aalbers Installatietechniek heeft Temmen & Koop Groep de thermische en akoestische vloerisolatie en vloerverwarmingssystemen aangebracht in alle koopappartementen. (Beeld: Attika Amsterdam)

Warmte- en geluidsisolerend

De koopappartementen bevinden zich op de 8e tot en met 17e verdieping. Op de betonvloer van deze woningen heeft Temmen & Koop Groep ca. 12 cm Tempex vloerisolatie aangebracht, in twee lagen. “Dankzij de EPS-isolatie blijft de warmte in de appartementen en trekt deze niet door de verdiepingsvloer naar boven of beneden”, vertelt Stegeman. “Bovendien werkt de vloer-isolatie geluidsisolerend. Contactgeluid naar de onderliggende verdiepingen wordt gedempt, waardoor het wooncomfort flink toeneemt.” Ook bevorderlijk voor dit wooncomfort is de vloerverwarming, die door het gehele appartement is aangelegd. “Bovenop de Tempex platen hebben wij draadstaalnetten van 3 mm dik geplaatst, waarop met binddraad 16 mm dikke en 5-laagse PE-RT vloerverwarmingsbuizen zijn bevestigd. Vervolgens is hier een zandcementvloer overheen gestort.” Voor de verdelers is gekozen voor RVS pomploze verdelers met flowmeters en groepenafsluiters, waarmee de watertoevoer naar de diverse vertrekken perfect ingeregeld kan worden.

Vertrouwde opdrachtgever

Aalbers Installatietechniek uit Nieuw-Buinen is een vertrouwde opdrachtgever voor Temmen & Koop Groep. “Sinds begin dit jaar mogen wij in alle projecten van deze installateur de vloerverwarmingsinstallaties aanleggen”, vertelt Stegeman. “Ongeacht type en omvang. Een mooi compliment voor onze dienstverlening.”        

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.