Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
De Hondsrugtoren: Een comfortabel en energiezuinig binnenklimaat in iedere woning

De Hondsrugtoren: Een comfortabel en energiezuinig binnenklimaat in iedere woning

Gekozen is voor de nieuwe Flair-serie, die zich onderscheidt door een nog hoger rendement, een optimale warmteoverdracht, een laag energieverbruik van de ventilatoren én een minimaal geluidsniveau. De connectiviteitsoplossingen van Brink maken het bovendien mogelijk om installaties op afstand uit te lezen én aan te sturen. Zo kunnen de Flair-units direct verbinding maken met de gratis Brink Smartphone App, de Brink Home Portal én slimme oplossingen van anderen.

“Wij zijn al in 2016 door Bordewijk Adviseurs bij project de Hondsrugtoren betrokken, om mee te denken over de best passende ventilatie-installaties”, vertelt Henk Kampjes, Technisch Commercieel Adviseur regio Noordoost-Nederland bij Brink. “Vervolgens hebben wij in opdracht van Aalbers Installatietechniek de WTW-units geleverd. Aalbers is een installateur met kennis van zaken en heeft de kanaalontwerpen en engineering van de WTW-units volledig in eigen beheer uitgevoerd. Wel hebben wij de ventilatieberekeningen verzorgd. Met name de appartementen op de hoger gelegen verdiepingen zijn relatief groot, wat rekentechnische uitdagingen met zich meebracht.”

Flair 300 en 400

Voor de huurappartementen is gekozen voor de Flair 300 WTW-units van Brink Climate Systems, met een capaciteit tot 300 m³/h. “Voor de grotere appartementen hebben wij de Flair 400 geleverd, met een capaciteit tot 400 m³/h”, aldus Kampjes. “Het energieverbruik van de Flair-units is erg laag, dankzij het ontwerp van het toestel en de warmtewisselaar. De geïntegreerde besturing en nieuw ontworpen Flair ventilatoren zorgen bovendien voor een constante stroom van verse lucht, terwijl een warmtewisselaar met kunststof lamellen voorziet in een optimale warmteoverdracht. Ventilatieverliezen zijn niet aan de orde. Daarmee zorgt de Flair-serie van Brink voor een optimale balans tussen thermisch rendement en energieverbruik.”

Diverse sturingen

Alle huurappartementen zijn voorzien van een CO2-sensor, waardoor vraaggestuurde ventilatie mogelijk wordt. In de koopappartementen is gekozen voor een 3-standenschakelaar, met uitzondering van de 14e en 15e verdieping. Hier is vanwege de omvang van de appartementen een gepatenteerde zoneklep in de installatie geïntegreerd, waardoor de luchttoevoer naar de woonzone en slaapzone nog efficiënter geregeld kan worden.

Vaste opdrachtgever

Aalbers Installatietechniek is een vaste opdrachtgever van Brink Climate Systems. “Onze WTW-units worden in veel woningbouwprojecten van deze installateur toegepast, waarin ventilatie een rol speelt”, aldus Kampjes. “Zo hebben we recent systemen geleverd voor studentenwoontoren Atlas in Groningen, waar dankzij een speciale regeling vier kamers met één WTW-unit geventileerd kunnen worden. Binnenkort starten we bovendien met de leveringen voor appartementencomplex Mercado in Groningen, waardoor nog meer mensen van excellente lucht kunnen genieten.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.