Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Projecten

De Heihorsten, Someren: ‘In één dag kunnen we een complete vakantiewoning installeren!’

Sterk2_groot
Op recreatiepark De Heihorsten in Someren is een prachtig nieuw vakantiepark met 100 vakantiehoeves in aanbouw.

Tekst | Lieke van Zuilekom

Beeld | Attema

1 december 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Op recreatiepark De Heihorsten in Someren is een prachtig nieuw vakantiepark met 100 vakantiehoeves in aanbouw. De luxe en 100% gasloze vakantiewoningen zijn geïnspireerd op de Brabantse boerderijen en schuren en worden o.a. voorzien van een rieten dak, houten gevelbekledingen, traditioneel metselwerk en een all-electric klimaatinstallatie. Kopers hebben keuze uit vijf woningtypen, met 2 tot 6 slaapkamers en 1 tot 4 badkamers, die naar eigen wens ingedeeld kunnen worden. Bovendien wordt een aantal woningen voorzien van een privésauna, stoomdouche en/of jacuzzi. In een bouwteam met Bouwbedrijf Polman en W-installateur Kroon Installatietechniek realiseert Sterk Elektrotechniek alle E-installaties. Van de groepenkasten t/m de wandcontactdozen, verlichtingsinstallaties en autolaadpalen, waarbij gekozen is voor 100% Winstalleren.

De Heihorsten is het eerste project dat Sterk Elektrotechniek stekerbaar uitvoert. “Eigenaar Nathaniël Sterk en ik kunnen bouwen op een langdurige relatie”, vertelt Jan Tabak, Accountmanager Installatie & Bouw regio Noord-Oost bij Attema. “Toen ik in 2018 bij Attema in dienst kwam, heb ik Nathaniël uitgebreid verteld over de voordelen van stekerbaar installeren. Echter was er toen nog geen geschikt project voorhanden. De Heihorsten bracht hier verandering in. De 100 vakantiehoeves in dit project worden geprefabriceerd en voorzien van holle wanden en verlaagde plafonds. De ideale omstandigheden voor 100% Winstalleren! Aan tafel met de prefab bouwer en met snoerenleverancier WAGO hebben Nathaniël en ik geïnventariseerd hoe we de stekerbare installaties het best in de woningen konden inpassen. In maart 2020 is een aantal proefwoningen gemaakt, waarna nog enkele optimalisaties zijn doorgevoerd. Vervolgens is de gefaseerde uitvoering gestart.”

De 100 vakantiehoeves in dit project worden geprefabriceerd en voorzien van holle wanden en verlaagde plafonds. De ideale omstandigheden voor 100% Winstalleren.

Voor dit project levert Attema Click-mate groepenkasten, kabel- en centraaldozen met WAGO RD-connectoren, evenals halogeenvrije en brandwerende hollewanddozen. Alle vakantiewoningen worden geprefabriceerd bij een timmerfabriek op de Veluwe. “Hier worden ook alle snoeren in de wanden geïntegreerd en de sparingen voor de prefabs voorgeboord”, vertelt Sterk. “Hierdoor kunnen wij op locatie heel eenvoudig de stekerbare componenten monteren en koppelen. In de voorbereidingsfase waren we aanzienlijk meer tijd kwijt om de installatieontwerpen af te stemmen, de prefabs voor te bereiden en alle componenten uit te sorteren, maar tijdens de uitvoering verdienen deze inspanningen zich ruimschoots terug. Zowel intern als extern worden alle installaties overzichtelijk per woning aangeleverd, zodat onze monteurs direct kunnen starten met monteren. In één dag kunnen we een complete vakantiewoning installeren! Bovendien worden faalkosten én afval tot een minimum beperkt.” Inmiddels is de helft van de vakantiehoeves opgeleverd.      

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Yakup Yalcin

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Installatie & Bouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%