Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Nieuws

De duurzame oplossing voor alle ondergrondse kabelsystemen

IMG_2825

Tekst | Desiree Pennings

Beeld | Cable Connectivity Group

3 augustus 2022 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Modulaire en kunststof trekputten

In Nederland ligt bijna twee miljoen kilometer aan kabels onder de grond. Deze massa aan kabels moet af en toe opgegraven worden voor onderhoud of reparaties en dat resulteert vaak in hoge kosten, beschadiging van installaties en (maatschappelijke) overlast. Deze nadelen kunnen echter tot het verleden behoren dankzij de kunststof trekputten van Langmatz, die de Cable Connectivity Group (CCG) sinds kort in het assortiment heeft. 

Er zijn diverse deksels beschikbaar voor de Langmatz trekputten, geschikt voor ieder straatbeeld.

“Wij zijn de enige verdeler die levert in Nederland. Langmatz vond deze modulaire putten al in de jaren ’90 uit. Ze zijn een perfecte oplossing voor het leggen, aftakken en organiseren van kabels en leidingen”, zegt Jan-Peter Vaalburg, account manager openbare infra bij CCG.

Toekomstbestendig, klaar voor uitbreiding

Het grootste voordeel van de modulaire Langmatz trekputten? Je hoeft voor opslag en onderhoud niet meer te graven. Als er een nieuwe aansluiting nodig is, dan kun je erbij via het deksel in de put. Ook voor deze deksels heeft Langmatz een programma. Zo zijn er instraatbare deksels, waarbij het straatwerk wordt opgenomen in het deksel. Ook zijn er stalen en ondergrondse deksels. Andere toebehoren zijn beugels die ervoor zorgen dat kabels verticaal opgehangen kunnen worden. Een glasvezelkabel bijvoorbeeld hoeft dan niet horizontaal gelegd te worden, maar kan opgehangen worden zodat alle kabels netjes georganiseerd en bereikbaar blijven. “Nóg een voordeel is dat ze bestaan uit kunststof, een licht element dat ook nog eens recyclebaar is. Je kunt zo’n put opbouwen in de diepte die je wilt”, zegt Vaalburg. “Er bestaan putten van 30 x 30 cm tot 2 x 1 m. Bovendien zijn ze voorzien van breekpoorten die je eruit kunt tikken wanneer je een extra leiding wilt aanleggen. Dit betekent dat je minder gereedschap nodig hebt en minder afzettingen. De putten hebben bovendien een levensduur tot wel vijftig jaar.”

Modulair en verantwoord

Op basis van Total Cost of Ownership biedt CCG met de Langmatz systemen de meest aantrekkelijke oplossing die zich op korte termijn dubbel terugverdient. Zo wordt er bespaard op machines en mankrachten. Ook zijn de Arbo-omstandigheden beter en niet onbelangrijk: je levert een bijdrage aan het milieu doordat de materialen herbruikbaar zijn. De modulaire trekputten zijn in delen te plaatsen, waardoor er minder graafwerkzaamheden nodig zijn en er minder kracht nodig is om ze te plaatsen. “De putten worden gemaakt van hoogwaardig gerecyclede polycarbonaat uit bijvoorbeeld bumpers en voorschermen uit de auto-industrie. Recent is Langmatz ook begonnen met de recycling van PET-flessen. Dit maakt het product verantwoord en onderscheidend van andere kunststof putten in de markt. Langmatz is kampioen op het gebied van milieubewust produceren”, aldus Vaalburg.  

De Langmatz trekputten zijn modulair en dus zo ver uit te breiden als je zelf wilt.
Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Sander van Hout

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht