Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
De compleetste zonneboiler van Europa, met de kortste montagetijd!
De O’SO Easy prefab zonneboiler is leverbaar in 150, 200 en 300 liter en wordt uitgevoerd in RVS.

De compleetste zonneboiler van Europa, met de kortste montagetijd!

Met een zonneboiler kan een gemiddeld huishouden 50 tot 65 procent besparen op de kosten voor warm water. Bovendien neemt de CO2-uitstoot flink af. Toch zijn installateurs, woningcorporaties én particuliere woningbezitters nog terughoudend als het om de toepassing van zonneboilersystemen gaat. Zonde en onnodig, vindt leverancier van zonneboilers en heetwatersystemen ReHeat, dat met de prefab O’SO Easy zonneboiler alle bezwaren over montage, onderhoud en kosten wegneemt.

Geen losse componenten

Met O’SO Easy kunnen zowel installateurs als eindklanten veel voordeel behalen. Waar bij traditionele zonneboilers de solar pompset, het expansievat, het overstortventiel, de inlaatcombinatie en alle overige componenten separaat gemonteerd moesten worden, is dit bij O’SO Easy bijvoorbeeld niet nodig. “In de prefab zonneboiler zijn alle losse componenten reeds geïntegreerd”, vertelt Ruud Noordhof, Sales Engineer bij ReHeat. “Dit resulteert niet alleen in een esthetisch zeer strakke afwerking, maar zorgt ook voor flinke ruimtebesparingen én een aanzienlijke reductie van de montagetijd. Met O’SO Easy kiezen installateurs en eindklanten niet voor losse componenten, maar voor een halffabricaat. Voor de slimme en geprefabte zonneboiler is de aansluiting van slechts drie leidingen voldoende, waarna de boiler al gevuld kan worden: O’SO Easy. Onder het deksel en aan de bovenzijde van de boiler bevinden zich de expansievaten, servicekranen, solarpomp en temperatuurverschilregelaar. Daarnaast is de prefab zonneboiler standaard voorzien van een elektrisch element, waardoor ook het elektrisch naverwarmen van tapwater op donkere dagen tot de mogelijkheden behoort. Bijvoorbeeld in combinatie met zonnepanelen. Dankzij een anti-legionellaregeling kan het systeem tevens als solo tapwatervoorziening worden gebruikt.”

De O’SO Easy zonneboiler wordt gecombineerd met zonnecollectoren (heat pipes) van zusterbedrijf ReSolar, waardoor veel energie kan worden bespaard.

Volledig in RVS en zeer licht van gewicht

Volgens ReHeat vormen hoogwaardige en duurzame componenten de basis voor de nieuwe zonneboiler, die in Noorwegen wordt geproduceerd. “De O’SO Easy is leverbaar in 150, 200 en 300 liter en wordt uitgevoerd in RVS. In vergelijking met bijvoorbeeld geëmailleerd staal is RVS aanzienlijk lichter in gewicht en daarmee een Arbovriendelijke keuze”, benadrukt Noordhof. “Het verplaatsen van de boiler naar hoger gelegen verdiepingen is geen enkel probleem. Bovendien is de boiler onderhoudsvrij.” De zonneboiler wordt standaard geleverd met een gepatenteerde en flexibele concentrische leidingset. “Door de aanvoer en retour van water in één concentrische leiding te combineren, gaat er slechts één leiding vanaf de boiler naar de naverwarmer. Deze leiding wordt op maat (1.5, 2 of 3 meter) geleverd. Voor de montage is bovendien geen speciaal gereedschap nodig.”

Combinatie met heat pipe zonnecollectoren

De O’SO Easy zonneboiler wordt gecombineerd met zonnecollectoren (heat pipes) van zusterbedrijf ReSolar, waardoor veel energie kan worden bespaard. De zonnecollectoren zorgen namelijk dat beschikbaar dag- en zonlicht direct wordt omgezet in heet water, die in de boiler wordt opgeslagen. De O’SO Easy boiler is ook te combineren met andere solarsystemen.

Alle voordelen van de O’SO Easy zonneboiler op een rij:

  • 50% besparing van de montagetijd;
  • Geïntegreerde componenten;
  • Licht van gewicht;
  • Flinke ruimtebesparing;
  • Onderhoudsvriendelijk;
  • Betrouwbaar;
  • Leverbaar in 150, 200 en 300 liter;
  • Aanvoer en retour van water in één concentrische leiding.

Vanaf eind dit jaar is O’SO Easy tevens leverbaar met een nieuwe kap, bestaande uit twee helften, waardoor de prefab zonneboiler ook goed te plaatsen is onder lagere plafonds.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.