Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
De compacte hybride combinatie
Met de aroTHERM pure speelt Vaillant in op de groeiende vraag naar hybride opstellingen.

De compacte hybride combinatie

Lichte, compacte en energie-efficiënte lucht/water-warmtepomp voor bestaande woningen

Van de aroTHERM split en aroTHERM plus monobloc t/m de flexoTHERM en geoTHERM: Vaillant biedt een uitgebreid assortiment warmtepompen die de hernieuwbare energie uit zon, bodem en buitenlucht efficiënt en energetisch omzetten in huiselijke warmte. Sinds juli is bovendien de aroTHERM pure lucht/water-warmtepomp beschikbaar. “Met de aroTHERM pure spelen wij in op de groeiende vraag naar hybride opstellingen”, vertelt Manager Product Management Ronald Mazurel. “Bij de ontwikkeling hebben we niet alleen gefocust op een rendabele verwarming en compacte vormgeving, maar ook op een eenvoudige en snelle installatie. Daarmee zijn we zowel bewoners als installateurs uitstekend van dienst.”

De aroTHERM pure buitenunit heeft een vloeroppervlak van slechts een halve vierkante meter en is daarmee de kleinste lucht/water-warmtepomp in het assortiment van Vaillant. “Zowel in eengezinswoningen als appartementen is de aroTHERM pure een perfecte oplossing voor iedereen die een ruimtebesparende maar rendabele warmtepomp-oplossing wenst”, aldus Mazurel. “Dankzij het compacte formaat en met vermogens van 4, 6, 8 en 10 kW (bij een buitentemperatuur van +7°C) kan voor ieder woningtype een passend hybride warmtepompsysteem worden ontworpen.”

Aanzienlijke tijdsbesparing

Met de ontwikkeling sorteert Vaillant voor op de groeiende vraag naar hybride warmtepompen, die vanaf 2026 de minimumstandaard zijn voor woningverwarming. Maar ook op het groeiende tekort aan technisch geschoold personeel. “Door te kiezen voor een splitopstelling is de installatie eenvoudig en snel”, benadrukt Mazurel. “De ‘instap warmtepomp’ bestaat uit een compacte buitenunit en een eenvoudige binnenunit, waartussen monteurs met een F-gassendiploma sec de koudemiddelleidingen hoeven aan te leggen. De tijdsbesparing die ten opzichte van een monoblocsysteem wordt behaald, stelt warmtepompmonteurs in staat om aanzienlijk sneller te installeren.” Als koudemiddel is gekozen voor R32, dat een Global Warming Potential (GWP) heeft van 675, vertelt hij. “De warmtepomp haalt zijn energie (warmte) uit de buitenlucht. Dankzij het gebruik van R32 vindt zelfs verdamping plaats bij zeer lage buitentemperaturen tot -25°C.”

Meest voordelige optie

De aroTHERM pure lucht/water-warmtepomp is perfect te combineren met de compacte ecoFIT pro cv-ketel van Vaillant. “Maar ook ketels van derden zijn mogelijk”, aldus Mazurel. “In een hybride opstelling wordt het beschikbare aanbod hernieuwbare energie optimaal benut. Zo biedt onze triVAI hybridemanager de mogelijkheid om zowel de actuele gas- als elektraprijs op te geven. Aan de hand van de buitentemperatuur berekent de regelaar vervolgens wat economisch gezien de meest voordelige optie is: de warmtepomp aanzetten of de cv-ketel gebruiken voor ruimteverwarming. Zo kunnen bewoners optimaal besparen op hun energiekosten, zonder in te leveren op comfort.”

All-electric ready

Naar wens kan het binnendeel van het aroTHERM pure systeem met of zonder back-up heater geïnstalleerd worden. “Mét backup heater zijn bewoners optimaal voorbereid op een all-electric toekomst. Naast hybride kan de aroTHERM pure ook als all-electric oplossing worden toegepast in combinatie met onze uniTOWER pure hydraulische toren voor warm tapwater. Deze binnenunit is ongeveer zo groot als een koelkast. Alle benodigde systeemcomponenten, zoals de warmwaterboiler en back-upverwarming, zijn al ingebouwd. Dankzij aan de bovenzijde geplaatste aansluitingen is het bijzonder praktisch om deze unit direct tegen de wand te monteren.”

Ook voor warmtapwater

De 190 liter boiler in de uniTOWER pure voorziet in een betrouwbare warmtapwaterlevering voor huishoudens tot vier personen, vertelt Mazurel. Wonen er meer dan vier mensen in huis of is simpelweg meer warm water nodig? Dan kan de aroTHERM pure gecombineerd worden met de Vaillant uniSTOR warmwaterboilers. 

“Deze combinatie met een hydraulische module kan tot 500 liter warm water leveren voor ongeveer acht personen.”

Met de sensoNET app kunnen bewoners hun complete systeem via de smartphone bedienen. “Hiervoor zijn alleen de sensoCOMFORT systeemregelaar en sensoNET gateway nodig”, besluit Mazurel. “Alle functies kunnen eenvoudig en snel in de app worden ingesteld, vanaf elke gewenste locatie, waarna nog grotere besparingen mogelijk worden.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.