Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
De beste waterontharders op de Nederlandse markt 
Omdat het systeem hydraulisch werkt, is er geen stopcontact nodig.

De beste waterontharders op de Nederlandse markt 

Compacte waterontharders met Kiwa-keurmerk

In vrijwel al ons water zit kalk: het water dat je gebruikt om te koken en drinken, voor de wasmachine, de badkamer, het toilet, de warmtepomp en de cv-ketel. Voor onze gezondheid is dit niet schadelijk, maar het zorgt wel voor lelijke kalkaanslag en schade aan apparaten, die daardoor ook nog eens minder zuinig werken. Een Kiwa-gekeurde waterontharder helpt veel ellende te voorkomen.

Met een waterontharder verkrijg je zacht water, met als gevolg minder kalkaanslag en dus apparaten met een langere levensduur, een lager energieverbruik en minder poetswerk in de badkamer en bij wasbakken. De compacte, hydraulische waterontharders van Talent by Delta beschikken over een gepatenteerde techniek. Fijne harskorrels verwijderen kalk effectief uit het leidingwater. Is de capaciteit van de ontharder bereikt, dan spoelt het systeem de kalk naar het riool door middel van pekelwater. Er is geen elektriciteit nodig, geen stopcontact en de installateur hoeft geen kennis te hebben van elektra. “Het is een veilige en eenvoudige oplossing die werkt op basis van waterdruk”, aldus Jonas Hoebeke, marketing manager bij Delta.

Fijne harskorrels verwijderen kalk effectief uit het leidingwater.

Eerste en enige met Kiwa-keurmerk

Waterontharders zijn volop verkrijgbaar binnen de Nederlandse markt. Die van Talent by Delta zijn echter de eerste en enige Kiwa-gekeurde. Hiermee zijn de installateur en consument er zeker van dat de apparaten voldoen aan de wet- en regelgeving op het gebied van veiligheid, efficiëntie, controle en duurzaamheid. De grondstoffen zijn traceerbaar en goedgekeurd voor toepassing bij drinkwater.

Voor huishoudens en industrie

Dankzij de hydraulische werking zijn de ontharders uitermate compact. De kleinere modellen passen gemakkelijk in de meterkast, waar de watermeter meestal in de buurt zit. Het enige dat nodig is, is een afvoer voor het spoelwater. Speciaal voor huishoudelijke toepassingen is er de Delta Talent lijn. “De verbinding wordt gemaakt met behulp van een speciale slang met een doorsnede van 13 millimeter. Deze leveren we standaard mee, net als een open afvoerstuk”, vertelt vertegenwoordiger Freek Wouters. “De plaatsing van de waterontharder is vervolgens kinderspel. Dat geldt ook voor de Delta Ontario lijn, onze wateronthardingsoplossing voor de industrie. Deze apparatuur is qua werking, technologie en plaatsingsgemak gelijk aan de particuliere systemen. Wat anders is, is dat hier gebruik wordt gemaakt van meerdere units die in een parallelle opstelling de capaciteit van het systeem vergroten.”

De waterontharders van Talent by Delta zijn zo klein dat ze gemakkelijk in de meterkast passen.

Vraag en antwoord

Als vertegenwoordiger biedt Wouters service en advies aan afnemers die meer willen weten over de Delta waterontharders. “Op onze website vind je antwoorden op de meest gestelde vragen van installateurs. In het geval van onderhoud staan onze eigen technische mensen paraat. Tijdens een onderhoudsbeurt meten ze de hardheid van het water en wordt het apparaat eventueel bijgeregeld. Verder reinigen ze de harsen, vullen ze het zout bij en worden alle parameters gecheckt. We laten niets aan het toeval over.”

Klaar voor de toekomst

De Fabriek van Delta staat in Mortsel, onder de rook van Antwerpen. Door producten voor de wereldwijde markt te ontwikkelen, weet Delta de kwaliteit en duurzaamheid te garanderen. Ook weet het bedrijf de laatste technieken en regelgeving toe te passen. Zeker met een blik op de toekomst is dit een uitkomst, weet Hoebeke: “Waterkwaliteit garanderen wordt in de toekomst steeds moeilijker, doordat water steeds schaarser wordt. De eisen van de keurmerken zullen steeds strenger worden. Wij zitten hier bovenop en zorgen ervoor dat wij aan alle eisen voldoen, zowel binnen Nederland en België als in de rest van Europa.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.