Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
DC-technologie zal de energietransitie leiden

DC-technologie zal de energietransitie leiden

fortop is weer een merk sterker. Sinds 1 april heeft zij een samenwerking met Schaltbau; een naam die vooral bekend is in de spoorwegindustrie. De Duitse specialist brengt al jaren producten op de markt die deze wereld elektrificeren. Kennis en ervaring die zij met het nieuwe merk Eddicy nu ook naar de industrie brengt. “DC-technologie gaat de wereld veranderen”, stelt Harmen Sikkema, directeur van fortop overtuigd. “Met een merk als Eddicy in het portfolio kunnen we klanten hun ambitie van koolstofneutraal produceren helpen waarmaken.”

Eddicy is meer dan een merknaam die goed klinkt. Het verwijst tegelijk naar de uitvinder van de gelijkspanning, Thomas Edison, en het belang van energie-efficiëntie. “De transitie naar klimaatneutraliteit is de belangrijkste uitdaging waar de industrie vandaag voor staat. DC-technologie zal cruciaal zijn in dat verhaal van elektrificatie. Alles wat te maken heeft met hernieuwbare energie – van opslag tot laadpalen en van microgrids tot elektrische voertuigen en batterijtestbanken – draait immers efficiënter met gelijkspanning.”

Harmen Sikkema: “Met Eddicy in ons assortiment hebben we het potentieel om de markt te veranderen.”

Nieuw submerk

Een wereld die vanuit industrieel oogpunt misschien nog in volle ontwikkeling is, maar waar ze op andere vakgebieden al verder in staan. “In de spoorwegtechnologie is gelijkspanning de standaard. Het is vanuit die kennis en ervaring dat Schaltbau ook producten voor andere sectoren is gaan ontwikkelen. Geen nieuwe eenden in de bijt, maar producten met de nodige maturiteit dus. Alles wat te maken heeft met energie, e-mobility en veilige intralogistiek wordt voortaan onder het nieuwe submerk Eddicy ondergebracht. Voor ons is deze samenwerking een opportuniteit, want veel van deze klanten kennen we eigenlijk al. Enkel de toepassingen zijn nieuw.”

Meer dan dozen schuiven

Eddicy biedt onder meer schakelaars en connectoren in diverse formaten en vermogens aan. Dat Schaltbau contact heeft opgenomen met fortop voor de distributie in Nederland en België, is geen toeval. “Uit de gesprekken bleek dat ze ons al twee jaar volgt. Een andere leverancier heeft ons aanbevolen, omdat we meer kunnen dan alleen dozen schuiven. We spreken dezelfde taal als Schaltbau en alle andere merken in ons portfolio: die van techniek. Door je kennis te delen, verkoop je geen producten, maar oplossingen. En dat is wat klanten echt nodig hebben en zoeken. Bovendien werken we ook via verschillende kanalen. Wie gewoon online wil bestellen, kan dat evengoed bij fortop via onze product portal.”

Klaar om de wereld te verbeteren

De producten die Eddicy biedt, zijn nieuw in fortop’s assortiment. Maar er is heel veel vertrouwen dat ze snel verder ontwikkelen. “Met Eddicy hebben we het potentieel om de markt te veranderen. De industrie draait nu misschien voor 99% op wisselspanning. Door de energietransitie die aan de gang is, zal die verhouding binnen enkele jaren grondig veranderd zijn. Met name vanwege de hogere energie-efficiëntie die DC-technologie te bieden heeft. Eddicy bewijst dit overigens al in de praktijk. In 2019 heeft zij een geheel nieuwe fabriek gebouwd, die volledig op gelijkspanning werkt. Daarmee kan ze 35% energie-efficiënter produceren”, sluit Sikkema af.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.