Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Projecten

DC Lidl, Oosterhout | Complete gebouwautomatisering voor BREEAM ‘Outstanding’

l-29-01-2020-124-kopieren

19 mei 2020 Leestijd 1 minuten

Deel dit artikel

Het distributiecentrum (5.500 m²) is het tweede nieuwbouwproject van Lidl, waar Van Lente Systeemintegratie aan mee mocht werken. Van Lente heeft de complete gebouwautomatisering geleverd in opdracht van vanPanhuis Installatietechniek. De opdracht is uitgevoerd inclusief regelingen en besturingen van de energieterugwinning uit de koelinstallaties. Ook de integratie van de duurzame installaties, broninstallatie, PV-panelen en een windmolen viel onder de verantwoording van Van Lente. Het gebouw is door deze en andere duurzame toepassingen volledig zelfvoorzienend in haar energiehuishouding.

Slim gebruik van restwarmte

Projectleider Gabor Blom: “De restwarmte die vrijkomt uit de koelinstallatie wordt door slimme regelingen opgeslagen in de warme bron. Deze restwarmte wordt eerst benut in de kantoren, daarna voor de vloerverwarming in de hallen en het overige deel wordt uiteindelijk gebufferd in de warme bron.”
DC Lidl, oosterhout

Door deze slimme manier van verwarmen hoeft er geen gebruik te worden gemaakt van gas. Dit is één van de voorwaarden voor BREEAM-label ‘Outstanding’ en geheel in lijn met de ambitie van Lidl.

Toepassen van Priva Blue ID

“Het gebouwbeheersysteem is volledig uitgevoerd met het Priva Blue ID-systeem”, vertelt Blom. “Daarnaast hebben we een Priva Historie-server geplaatst die ervoor zorgt dat gegevens vele jaren later nog kunnen worden ingezien.”   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Yakup Yalcin

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Installatie & Bouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht