DC Lidl, oosterhout
00:38
19-05-2020

DC Lidl, Oosterhout | Complete gebouwautomatisering voor BREEAM ‘Outstanding’

Het distributiecentrum (5.500 m²) is het tweede nieuwbouwproject van Lidl, waar Van Lente Systeemintegratie aan mee mocht werken. Van Lente heeft de complete gebouwautomatisering geleverd in opdracht van vanPanhuis Installatietechniek. De opdracht is uitgevoerd inclusief regelingen en besturingen van de energieterugwinning uit de koelinstallaties. Ook de integratie van de duurzame installaties, broninstallatie, PV-panelen en een windmolen viel onder de verantwoording van Van Lente. Het gebouw is door deze en andere duurzame toepassingen volledig zelfvoorzienend in haar energiehuishouding.

Slim gebruik van restwarmte

Projectleider Gabor Blom: “De restwarmte die vrijkomt uit de koelinstallatie wordt door slimme regelingen opgeslagen in de warme bron. Deze restwarmte wordt eerst benut in de kantoren, daarna voor de vloerverwarming in de hallen en het overige deel wordt uiteindelijk gebufferd in de warme bron.”
DC Lidl, oosterhout

Door deze slimme manier van verwarmen hoeft er geen gebruik te worden gemaakt van gas. Dit is één van de voorwaarden voor BREEAM-label ‘Outstanding’ en geheel in lijn met de ambitie van Lidl.

Toepassen van Priva Blue ID

“Het gebouwbeheersysteem is volledig uitgevoerd met het Priva Blue ID-systeem”, vertelt Blom. “Daarnaast hebben we een Priva Historie-server geplaatst die ervoor zorgt dat gegevens vele jaren later nog kunnen worden ingezien.”   

Tekst en beeld Van Lente Systeemintegratie

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen

Installatie en Bouw Nederland partners

hvrf y kopierenInstallatie en Elektro vakbeurs