Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
DC Kuehne+Nagel | Tiel

DC Kuehne+Nagel | Tiel

Efficiënt hemelwaterafvoersysteem op basis van onderdruk

De uitbreiding van het distributiecentrum van logistiek dienstverlener Kuehne+Nagel in Tiel is voorzien van het welbekende Pluvia hemelwaterafvoersysteem van Geberit. In opdracht van installateur Van Thiel Optimaal uit Schijndel heeft Brassco Nederland dit systeem geleverd en gemonteerd.

Aanvankelijk deed Brassco Nederland een aanbieding met een vergelijkbaar onderdruksysteem van een andere fabrikant, vertelt Danny van de Kerkhof, projectleider en bedrijfsleider bij Brassco Nederland. “Er was echter in de bestaande bouw reeds een Pluvia-systeem toegepast, dat Kuehne+Nagel in de uitbreiding graag wilde doortrekken. Geen enkel probleem voor ons. In nauwe samenwerking met Van Thiel Optimaal hebben we de ontwerptekeningen van Geberit geanalyseerd en geoptimaliseerd voor Kuehne+Nagel. Vervolgens hebben we e.e.a. vertaald naar een eigen montageplan, rekening houdend met onder meer de lichtlijnen, kabelgoten, water- en gasleidingen, verwarmingsleidingen en het sprinklerplan.”

Het Pluvia-systeem functioneert net als vergelijkbare systemen op basis van onderdruk, waardoor grote dakoppervlakken sneller én effectiever kunnen worden afgewaterd, vertelt Van de Kerkhof. “Het regenwater wordt letterlijk van het dak gezogen. Aandachtspunt voor de nabije toekomst echter zijn de steeds extremere buien, gecombineerd met sterke wind en de daarmee gepaard gaande stuwing van het hemelwater naar één bepaald punt. Segmentering van (met name) grote dakoppervlakken verdient dan ook meer aandacht, aangezien het ervoor kan zorgen dat deze stuwing beter over het dakvlak wordt verdeeld. Zodat het hemelwaterafvoersysteem in dergelijke gevallen ook op het gehele dakvlak haar werk kan doen.”

De uitbreiding in Tiel is het eerste project dat Brassco Nederland voor Van Thiel Optimaal uitvoerde. “Dan is het altijd even aftasten, maar dankzij een goede afstemming, korte lijntjes én het feit dat zowel wij als Van Thiel ruime ervaring hebben met de bouw van grote logistieke hallen, is deze samenwerking buitengewoon prettig en probleemloos verlopen”, blikt Van de Kerkhof terug. “In de voorbereidingsfase en tijdens de start van de bouw werden nog enkele ontwerpwijzigingen doorgevoerd, waarop wij het systeem ad hoc moesten aanpassen. Hieraan hebben wij in samenspraak met de projectleider en voorman van Van Thiel snel en flexibel invulling kunnen gegeven, met een tijdige oplevering zonder opleverpunten als resultaat.”

Tekst Lieke van Zuilekom    |    Beeld Leertouwer

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.