Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
DC Bijenkorf, PROJECT | Omvangrijke luchtkanalen in nieuw distributiecentrum Bijenkorf

DC Bijenkorf, PROJECT | Omvangrijke luchtkanalen in nieuw distributiecentrum Bijenkorf

Binnen een strakke planning heeft Riton onder meer het complete luchtkanalentracé voor het nieuwe distributiecentrum van de Bijenkorf aangelegd.

Naast het complete tracé, vanaf de luchtbehandelingskasten tot aan de roosters en de luchtverdeelslangen, behoorden ook de isolatie en de aluminiumplaatafwerking van de buitendakse kanalen tot de opdracht. Riton-directeur Leo Martens kijkt terug op een uitdagend project. “Dat kwam niet alleen door de naamsbekendheid van de Bijenkorf, maar ook door de strak vastgelegde planning. We moesten veel werk verzetten in een relatief kort tijdsbestek.” Het bedrijf uit Deurne is echter niet afhankelijk van ongewenste lange levertijden, omdat Riton de luchtkanalen in zijn eigen werkplaats fabriceert. “Hierdoor kunnen we kort schakelen en onze eigen planning bewaken.”

Riton is de werkzaamheden eind 2018 gestart, toen de ruwbouw gereed was. “We zijn begonnen in de kantoren, waarna we de hallen en de dakkanalen geleidelijk in het proces hebben meegenomen. De luchtkanalen zijn qua volume meestal omvangrijk en hebben met name in de verlaagde plafonds de meeste ruimte nodig.” De laatste aanpassingen zijn in mei 2019 gedaan.

Martens roemt de communicatie met de andere partijen, waaronder opdrachtgever H. de Bont Klimaattechniek. “De samenwerking tussen ons bedrijf en onze monteurs enerzijds en hun projectleider en hun monteurs anderzijds is goed. Dat is zeker nodig bij een project als dit.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.