Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
DC Bijenkorf, PROJECT | Duurzame en toekomstbestendige E-installatie

DC Bijenkorf, PROJECT | Duurzame en toekomstbestendige E-installatie

Alle elektrotechnische installaties in het nieuwe distributiecentrum van de Bijenkorf zijn geëngineerd en aangelegd door Van Hees Elektrotechniek & ICT. “In opdracht van en in nauwe samenwerking met ontwikkelaar HVBM Vastgoed en logistiek dienstverlener Ingram Micro CLS Benelux/de Bijenkorf hebben wij een duurzame en toekomstbestendige installatie gerealiseerd, conform de BREEAM-NL ‘Outstanding’ eisen”, vertelt directeur Michiel Gersjes.

Van Hees Elektrotechniek & ICT heeft alle spanningsvoorzieningen voor het distributiecentrum verzorgd. Van de transformator tot en met de bekabelingen en 100, 250 en 400 Ampère railkokersystemen. “Ook hebben we de complete data-installatie, het glasvezelnetwerk, de besturingen voor de toegangscontrolesystemen, een maatwerk beveiligingsinstallatie, een KNX gebouwbeheer- en domoticasysteem, een geluidsinstallatie en alle nood- en vluchtwegverlichting gerealiseerd, evenals de complete binnen- en buitenverlichting”, vertelt projectleider John van Eck. “In de 13 meter hoge distributiehal zijn vijflaagse picktorens aangebracht, waarin alle verkoopartikelen worden opgeslagen. Per verdieping zijn 80 gangen ingericht, die wij mochten verlichten. Voor een optimale zichtbaarheid, zonder risico op verblinding.”

Duurzame en toekomstbestendige E-installatie

Alle werkzaamheden zijn in eigen beheer en met eigen vakmensen uitgevoerd, benadrukt Gersjes. “Hierdoor konden we flexibel inspelen op de gebruikerswensen én een hoog bouwtempo garanderen. In nauwe samenwerking met onze opdrachtgevers en bouwpartners hebben wij – in zeer korte tijd – een hoogwaardig distributiecentrum weten neer te zetten. Daar zijn wij ontzettend trots op en daar willen we alle betrokken partijen graag voor bedanken.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.