Ubbink
02:10
10-10-2018

Dakdoorvoeren van hoog niveau

optimale prestatie, in combinatie met perfecte afwerking

Rookgasafvoer en luchtaanzuiging voor de HR-ketel, mechanische ventilatie, afvoer van de afzuigkap, rioolontluchting of een combinatie daarvan, met WTW en luchtwarmtepomp: het zijn allemaal voorbeelden van leidingen die veelal door het dak naar buiten gaan. Door toepassing van ongeschikte dakdoorvoeren en lelijke montage ontstaat al snel een oerwoud aan pijpjes die schots en scheef op het dak staan. Voor hetzelfde geld en met minder moeite monteert u de slimme Ubbink oplossingen voor een beter resultaat én uiterlijk!

Dakdoorvoeren hebben een enorme ontwikkeling doorgemaakt, maar over smaak valt niet te twisten. Daarom biedt Ubbink een breed scala aan dakdoorvoeren waarin een optimale prestatie is gecombineerd met verwerkersgemak en design.

Ubbink

Het ventilatieprogramma MultiVent bevat nog grotendeels het traditionele regenkapje. Alleen de MultiVent 5V en 5V Combi behoren tot de 5-serie en zijn uitgevoerd met het gepatenteerde wokkelsysteem. MultiVent biedt een oplossing voor kwetsbare ruimten, zoals de keuken, badkamer en zolder. U kunt kiezen uit toepassing voor natuurlijke ventilatie en mechanische ventilatie of een combinatie hiervan (hybride).

De 5-serie van Ubbink is een complete lijn dakdoorvoeren, waarbij design is gecombineerd met topprestaties. Deze generatie slimme dakdoorvoeren biedt een oplossing voor de rookgasafvoer van de HR-ketel, mechanische ventilatie, rioolbeluchting of combinaties daarvan. Dankzij de gepatenteerde spiraaltechniek zijn de doorvoeren van de 5-serie gemiddeld 20% compacter dan andere modellen op de markt. Dit maakt ze opmerkelijk slank en elegant op uw dak.

Wie liever geen losse pijpjes op het dak wil, kan kiezen voor de Kompakt 2.0 serie van Ubbink. De Kompakt 2.0-serie biedt een oplossing voor alle dakhellingen (15°-55°): one type fits all! Deze serie bestaat uit schoorstenen en verzamelkappen voor de volgende toepassingen: rookgasafvoer en luchttoevoer voor gesloten gastoestellen, geïsoleerde luchtafvoer van mechanische ventilatiesystemen, WTW-toestellen, rioolontluchting, mechanische ventilatie en luchtwarmtepompen. De Kompakt 2.0-serie van Ubbink gaat bovendien haaks door het dak, waardoor er een minimale uitsparing in het dak nodig is en de isolatiewaarde behouden blijft.

Specials en collectief
In winterse situaties gaan we liever niet het dak op, om onveilige installatie te voorkomen. Hier biedt de Rolux Universe de oplossing. Deze ‘ARBO-oké’ dakdoorvoer voor rookgasafvoer kan de installateur namelijk van binnenuit monteren. Afhankelijk van het gebouw willen we soms liever de bestaande gemetselde schoorsteen behouden. Hiervoor is het Rolux Schoorsteenrenovatiesysteem ontwikkeld met schoorsteentop. Voor de collectieve CLV, Half CLV en Cascade systemen zijn diverse doorvoeren verkrijgbaar. Voor het plaatsen van een buitenkanaal voor uw rookgasafvoer en luchttoevoer is het Rolux Buitenwandsysteem de perfecte oplossing met bijbehorende doorvoeren.

Verlengde versie
Steeds vaker wordt de installateur geconfronteerd met steilere daken. Daar komen de dikkere dakpakketten als gevolg van de scherpere eisen aan de thermische schil nog eens bij. Dit vraagt om langere doorvoeren. Daarom zijn de Ubbink dakdoorvoeren verkrijgbaar in een onderdaks verlengde uitvoering.

Luchtdichte aansluiting
Als gevolg van BENG en NOM worden er steeds hogere eisen gesteld aan de luchtdichtheid van een gebouw. Zo is een klasse 3 eis al lang geen uitzondering meer. Uit onderzoek blijkt dat bij de aansluiting van doorvoeren de meeste lekkage voorkomt.

Daarom heeft Ubbink voor iedere doorvoer luchtdicht manchetten ontwikkeld die een 100% luchtdichte afsluiting van de dakdoorvoer garanderen. De Ubbink Luchtdicht Manchetten zijn eenvoudig aan te brengen, ook achteraf toepasbaar en zorgen tegelijk voor een fraaie afwerking.

Optimale bevestiging
Bewoners willen een mooi design, maar installateurs willen veilige oplossingen die snel te verwerken zijn en voldoen aan de eisen van deze tijd. Voor bevestiging van de dakdoorvoer voor de individuele ketel is een dakdoorvoerpan nodig die past bij de hellingsgraad. Daarom heeft Ubbink de Universele Ubiflex Dakdoorvoerpan 15°-55° ontwikkeld, die geschikt is voor 98% van de toepassingen. Deze dakdoorvoerpan is bovendien uitgevoerd met de waterdichte Ubiflex loodvervanger die een snelle verwerking garandeert en bovendien veilig is voor mens en milieu. Voor het platte dak biedt Ubbink de WaterpRoof Plakplaat. Deze is 100% waterdicht dankzij het geïntegreerde rozet van PVC, EPDM of bitumen en is dus verkrijgbaar met de dakbedekking van uw keuze.

Tekst en beeld Ubbink

Installatie en Bouw Nederland partners

IseroDe Klerk Eindhoven