Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Daikin Streamer technologie kan 99.9% van het Covid-19 virus inactiveren

Daikin Streamer technologie kan 99.9% van het Covid-19 virus inactiveren

Daikin bevestigt de effectiviteit van de gepatenteerde Streamer technologie, die met succes meer dan 99,9% van het Coronavirus (SARS-CoV-2) inactiveert, na 3 uur bestraling van het virus.

Het onderzoek is uitgevoerd door het internationale Daikin Industries Ltd in samenwerking met Professor Shigeru Kyuwa van de Biomedische Wetenschappen Faculteit van de Universiteit van Tokyo, en een onderzoekgroep onder leiding van Shigeru Morikawa van de Microbiologie Faculteit van de Okayama Universiteit, Japan.

Onderzoeksresultaten

Het onderzoeksteam heeft een experiment uitgevoerd waarbij de virussen voor een periode van 1 tot 3 uur zijn blootgesteld aan de Daikin Flash Streamer technologie. De resultaten van het experiment laten het volgende zien:
– Flash Streamer technologie inactiveert 93,65% van het coronavirus (SARS-CoV-2) na een bestralingstijd van 1 uur. 
– Flash Streamer technologie inactiveert 99,97% van het coronavirus (SARS-CoV-2) na een bestralingstijd van 3 uur.

Publicatie

Het onderzoek is als “Study report on the inactivation effect of plasma ion generator (Daikin Streamer) on SARS-CoV-2” gepubliceerd door Shigeru Morikawa, van de Department of Veterinary Medicine, Microbiology Course, Okayama University of Science, Japan.

Speerpunt

Edwin Hoogerwerf, Managing Director van Daikin Nederland, reageert enthousiast op het positieve nieuws: “Ventilatie en luchtreiniging spelen een belangrijke rol bij de verspreiding van het Covid-19 virus. Het verbeteren van luchtkwaliteit in woningen en gebouwen is altijd speerpunt geweest van Daikin. We willen niet alleen een comfortabele binnentemperatuur regelen, maar ook zorgen voor een gezond binnenklimaat. Goed voorbeeld van dit streven is onze Streamer technologie, die in 2004 is ontwikkeld en terugkomt in een aantal van onze airconditioning modellen en luchtreinigers. We kregen uiteraard al vaak de vraag of deze technologie ook tegen het Corona-virus werkt. Daarom zijn we nu trots om aan te kondigen dat onze Daikin Streamer technologie meer dan 99.9% van het Coronavirus (SARS-CoV-2) de-activeert, na blootstelling van het virus aan onze Streamer ontlading gedurende 3 uren. We hopen dit ons in de toekomst helpt bij het vinden van oplossingen om de verspreiding van dit en vergelijkbare virussen tegen te gaan.”

Disclaimer

De onderzoeken zoals hierboven beschreven hebben alleen betrekking op de gepatenteerde Streamer Technology van Daikin. De effecten van producten welke voorzien zijn van de Streamer Technology of de effecten bij gebruik in de praktijk kunnen afwijken. Voor meer informatie over Daikin producten voorzien van Streamer Technology, verwijzen we u naar de relevante product informatie op de website van Daikin.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.