Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Daikin presenteert nieuwe generatie warmtepompen op ISH 2023

Daikin presenteert nieuwe generatie warmtepompen op ISH 2023

Daikin Europe N.V. presenteert haar nieuwe generatie lucht/water warmtepompen op ISH 2023, dé grootste internationale vakbeurs voor HVAC en water. De Daikin Altherma 3-serie bracht sinds de introductie in 2018 een revolutie op de warmtepompmarkt teweeg. De nieuwe Altherma 4-serie bouwt hierop verder en wordt gelanceerd in 2024. ”Voor de nieuwe serie richten we ons volledig op het CO-uitstootvrij maken van warmte, daarmee zetten we opnieuw de standaard voor de markt. Deze nieuwe ontwikkelingen zorgen ervoor dat installateurs kunnen rekenen op de betrouwbare kwaliteit van de Daikin Altherma systemen en hun eindgebruikers zorgeloos kunnen genieten van een aangename leefomgeving. Onze warmtepompen bieden echte ‘Feel Good Technology’, ons thema op ISH 2023,” zegt Patrick Crombez, General Manager Verwarming en Hernieuwbare Energie bij Daikin Europe.

Daikin Altherma vierde generatie wordt onthuld op ISH

De afgelopen maanden heeft Daikin continu geïnvesteerd in zowel de productontwikkeling vanuit het Daikin European Development Center in Ghent, als in het vergroten van haar warmtepompen productiecapaciteit door heel Europa. De vorig jaar aangekondigde nieuw te bouwen warmtepompfabriek in Polen is naar verwachting medio 2024 operationeel. De eerste tastbare resultaten van deze investeringen zijn tijdens ISH 2023 al zichtbaar, met de presentatie van de nieuwe Daikin Altherma 4 warmtepompserie. Dit innovatieve gamma bouwt verder op de Altherma 3, die een revolutie op de warmtepompmarkt teweegbracht. De nieuwe generatie lucht/water warmtepompen is de voorloper voor de Europese industrie die zich richt op het decarboniseren van warmte op een efficiënte, veilige en comfortabele manier.

Slim systeem

De nieuwe Daikin Altherma 4-serie bevat op maat gemaakte componenten die de prestaties verbeteren, de toepassingsflexibiliteit verhogen en tegelijkertijd een optimaal gebruik van het product garanderen. De Altherma 4 is ‘slim’ in huis én daarbuiten, dankzij de nieuwe bediening met touchscreen en mogelijkheden voor bediening en probleemoplossing op afstand. Daarnaast is het compatibel met domotica-systemen en energiebeheersystemen van andere partijen/derden. De nieuwe componenten bieden efficiëntie en veiligheid, in elke fase van levenscyclus van het product: transport, opslag, installatie, onderhoud en verwijdering van het product. Zo ervaart iedereen die met het product in aanraking komt de ‘Feel Good Technology’ die men gewend is van Daikin.

Altijd de beste oplossing

Daikin blijft een breed assortiment met het R32-koudemiddel aanbieden. Daarnaast bieden we een nieuwe serie lucht/water warmtepompen met koudemiddel R454C, waarmee we voorzien in de grote vraag naar warmtepompen op R454C in reactie op het REPowerEU*-plan in combinatie met de afbouw van fluorkoolwaterstoffen (HFK’s) in Europa. Dit koudemiddel met een lager GWP biedt een breed scala aan installatiemogelijkheden, waardoor het geschikt is voor de verschillende soorten woningbouw in heel Europa.

Bepaalde productlijnen worden voorzien van R290, op voorwaarde dat het volledige koudemiddelcircuit buiten wordt geïnstalleerd en dit vanuit veiligheidsoogpunt haalbaar is. In alle gevallen nemen we specifieke veiligheidsmaatregelen met het oog op de totale levenscyclus van de apparatuur en streven we ernaar het koudemiddel te gebruiken dat het beste past bij de toepassing en de behoeften van de klant. Daarvoor wegen we veiligheid, kosteneffectiviteit, energie-efficiëntie en milieu-impact tegen elkaar af. 

Patrick Crombez vult aan: “Aan de basis van de ontwikkeling van de nieuwste warmtepomptechnologie ligt uitgebreid onderzoek. We nodigen daarom alle installateurs en andere geïnteresseerden uit om op ISH 2023 de Altherma 4-serie te komen bekijken. Met deze nieuwe serie veranderen we opnieuw de marktstandaard. We hebben aandacht voor de volledige levenscyclus van het product, van de productie tot het einde van de levensduur. Daarbij stellen we bij Daikin veiligheid altijd voorop. Dat zie je terug in het ontwerp van de units, maar ook in de garantie dat iedereen – installateur, groothandelaar, projectontwikkelaar of consultant – volledige informatie krijgt. Wij streven naar een maximaal comfort voor de eindgebruiker en een veilige omgeving voor iedereen. Ook blijven we samenwerken met andere leveranciers van warmtepompen om ervoor te zorgen dat veiligheidsnormen voor de hele sector worden vastgesteld en toegepast.” 

Ontdek meer over Daikin’s thema ‘Feel Good Technology’ tijdens de ISH 2023. U vindt Daikin Europe van 13 tot 17 maart 2023 op stand E41, hal 12.0, Messe Frankfurt, Frankfurt am Main.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.