Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
D66-delegatie op bezoek | Het kan wel: bestaand huis betaalbaar van het gas af

D66-delegatie op bezoek | Het kan wel: bestaand huis betaalbaar van het gas af

Vorige week bezocht een D66-delegatie bestaande uit onder andere Tweede Kamerleden Jessica van Eijs, Matthijs Sienot en Wethouder Gaby van den Waardenburg de Helmondse wijk Rijpelberg. Ze waren daar om symbolisch de thermostaat van Martin en Ine van Hees te verwijderen en om te zien hoe dit stel hun huis en hun tapwater verwarmd nu zij van het gas af zijn. Martin en Ine besloten enige tijd geleden namelijk om hun huis van de dure en niet duurzame gasgestookte Helmondse stadsverwarming af te halen en over te stappen naar een warmtepomp.

Van gas af

nathan-d66-bezoek-helmond-kopieren

Samen met installateur Van Heugten kozen zij voor een alpha innotec LWDV lucht/water- warmtepomp in combinatie met 18 zonnepanelen. Dit type warmtepomp heeft een monobloc systeem en kan met hoge aanvoertemperaturen werken. Hierdoor hoefde geen lage temperatuurverwarming, zoals vloerverwarming, aangelegd te worden en kon de familie eenvoudig en zonder dure verbouwing de warmtepomp laten plaatsen. In Helmond zijn al meer mensen van gas af, maar voor zover bekend zijn Martin en Ine de eersten in de gemeente die een hoge temperatuur warmtepomp, zoals de LWDV, lieten installeren.

Het kan wel!

De boodschap die de boventoon voerde tijdens het bezoek: het kan wel! Dat wil zeggen betaalbaar je bestaande huis van het gas afhalen. Een boodschap die zorgde voor interesse uit Den Haag en de Helmondse gemeenteraad. Met hun zonnepanelen wekken Martin en Ine meer stroom op dan dat ze nodig hebben voor de warmtepomp en hun verdere eigen gebruik. Zo besparen ze per maand zo’n 70 euro in vergelijking met de stadsverwarmingskosten die ze eerder hadden. Met de komst van de warmtepomp en de zonnepanelen wordt niet alleen maandelijks geld bespaard maar ook CO2 doordat zij de benodigde stroom voor de warmtepomp zelf duurzaam opwekken.

Bekijk voor meer informatie over de alpha innotec LWDV: www.lwdv.eu of www.nathan.nl.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.