Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Culturele hart van Diemen krijgt nieuwe looks
Het culturele hart van Diemen is een opvallende verschijning.

Culturele hart van Diemen krijgt nieuwe looks

Theater De Omval in Diemen wordt verbouwd en uitgebreid

Theater De Omval in Diemen is het culturele hart van de gemeente. Het is sinds 1996 gevestigd in een opvallend, blauw gebouw. Momenteel wordt het theater verbouwd en uitgebreid, zodat ook de Openbare Bibliotheek Amsterdam er een plek kan krijgen en er komt een multifunctionele zaal. Breedveld & Schröder is verantwoordelijk voor de E-installaties.

Behalve de grote zaal, komt er een kleine theaterzaal bij de nieuwe bibliotheek. Ook Grand Café Blauw wordt helemaal opgefrist. Aan het eind van het jaar moet alles klaar zijn. Breedveld & Schröder heeft het meeste werk aan het verzwaren van de netvoorzieningen en de netwerk-installatie. Dit komt doordat er lange wachttijden zijn bij de nutsbedrijven, legt commercieel directeur Ben Monster uit. “We hebben het voordeel dat we het gas verkleinen, maar daardoor verzwaren we de elektra. We waren er vroeg bij, waardoor het gelukkig geen vertraging oplevert.”

Bij de bibliotheek komt een kleine theaterzaal.

Naast de nutsvoorzieningen verzorgt Breedveld & Schröder onder meer de brandmeld- en beveiligingsinstallatie, toegangscontrole, verlichting, PVT-panelen en VRF-installatie. Ook W-installateur TIBN uit Maarsbergen valt onder haar hoede. Samen met architect Sjoerd Soeters en bouwkundig aannemer SBB Bouwgroep uit Beverwijk werken ze in bouwteamverband. De opdrachtgever is Stichting De Omval. Monster: “Eind 2021 zijn we begonnen met de nieuwbouw en nu is het zover dat het ingericht kan worden. Het project loopt lekker en we verwachten dat alles op tijd klaar zal zijn.”      

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.