Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Creatieve geesten voor speciale vereisten

Creatieve geesten voor speciale vereisten

De kabelontwerpafdeling van HELUKABEL zet complexe eisen om in op maat gemaakte oplossingen.

Wanneer wij van één van onze klanten een verzoek om een speciale kabel ontvangen, begint het werk in onze afdeling kabelontwerp. Hun taak is oplossingen te ontwikkelen die voldoen aan unieke en vaak technisch complexe eisen. Hiervoor is veel knowhow en expertise nodig.

Maatwerkoplossingen zijn één van de sterke punten van HELUKABEL – en de ontwikkeling ervan zou niet mogelijk zijn zonder de afdeling “Cable Design”, die gevestigd is in onze productievestiging in Windsbach, Duitsland. “Onze klanten komen bij ons met wensen en eisen die met standaardproducten niet eenvoudig te realiseren zijn”, beschrijft afdelingshoofd Ömer Durak. “Dus proberen we vervolgens kabels en geleiders te ontwerpen die perfect geschikt zijn voor de betreffende toepassing.

“Duraks team bestaat dan ook uit personen die technisch zeer onderlegd zijn – ze hebben immers bijna elke dag met nieuwe uitdagingen te maken. “Een goed voorbeeld zijn hybride kabels, waarbij we elektrische geleiders, datakabels en slangen, zoals voor olie of perslucht, allemaal in één kabel combineren”, zegt Durak. “Geen twee kabels zijn hetzelfde.” Het onderzoeken en ontwikkelen van nieuwe materialen die speciale voordelen hebben voor bepaalde toepassingen behoort ook tot de taken van zijn afdeling.

Tegelijkertijd moeten nieuwe productontwikkelingen voldoen aan verschillende normen en voorschriften, zodat ze gebruikt kunnen worden waarvoor ze bedoeld zijn. “Hier profiteren we van het feit dat we kunnen voortbouwen op een breed scala aan standaardproducten die zijn goedgekeurd,” legt Durak uit. “Dit betekent dat we niet altijd vanaf nul hoeven te beginnen, maar dat we ook bestaande ontwerpen naar wens kunnen aanpassen.” Voor alle aanvragen werkt de afdeling kabelontwerp nauw samen met de collega’s van het technische verkoopteam en met de klanten zelf.

Zodra de technische parameters zijn vastgesteld, wordt eerst een monster van de nieuwe kabel geproduceerd in onze fabriek in Windsbach. “Dit is risicovrij voor onze klanten en stelt hen in staat om te controleren of onze oplossing aan al hun eisen voldoet”, verzekert Durak. Zodra de kabel door de gebruiker is goedgekeurd, start HELUKABEL de serieproductie. “Het volledig in huis hebben van de productontwikkeling en productie-expertise is een groot voordeel, omdat we daardoor alles uit één hand kunnen aanbieden”, vat Durak samen en benadrukt: “Ons team is pas tevreden als de klant dat ook is.”

Zoek je ook een kabel die op maat gemaakt is? Neem dan vandaag nog contact met ons op zodat we je kunnen helpen een oplossing te vinden die voor jou werkt!”

Wilt u meer interessante nieuwsartikelen van HELUKABEL lezen, ga dan naar de HELUKABEL Newsroom!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.