Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Coolworld Rentals zet groeiambities door met nieuwe grootaandeelhouder.

Coolworld Rentals zet groeiambities door met nieuwe grootaandeelhouder.

De Europese investeringsmaatschappij Gimv verwerft een aandelenbelang in onze snelgroeiende organisatie. Coolworld zet daarmee een belangrijke stap naar de toekomst. Gimv wordt meerderheidsaandeelhouder naast de oprichters, familie Buijzen en Jack Buijnsters, en het management. Na de transactie wordt huidig Director Sales & Marketing Ruud van Mierlo aangesteld als CEO. Jack Buijnsters als huidig CEO blijft betrokken in de raad van commissarissen en zal een actieve rol in business development gaan vervullen. Deze transactie weerspiegelt de ambitie van onze onderneming om haar groeiplannen te realiseren.

De investering van Gimv moet Coolworld toelaten om haar groeiambities verder te realiseren. De uitbouw van de internationale activiteiten, het verbreden van een duurzaam productportfolio, verhoogde efficiëntie en een potentiële buy-and-build strategie vormen het uitgangspunt van de samenwerking.

Coolworld Rentals en verwarmingstak Heatworld Rentals (Waalwijk – NL, www.coolworld-rentals.nl is een internationale Full Service Rental specialist in koel- en verwarmingsapparatuur. Sinds haar oprichting in 1993 is de organisatie uitgegroeid tot een niche speler die koel- en vriescellen, alsook industriële oplossingen voor proceskoeling, klimaatbeheersing en verwarming verhuurt. Met een breed scala aan oplossingen, producten, en diensten kan Coolworld adequaat en flexibel inspelen op de toenemende veranderlijke vraag naar koel- en verwarmingsoplossingen, in een context van bijvoorbeeld capaciteitstekorten, verbouwingen, testopstellingen, seizoenspieken en calamiteiten. Via het internationale netwerk van eigen vestigingen, logistieke depots en servicepunten in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland is 24/7/365 service gegarandeerd.

Coolworld is actief in vele marktsegmenten en telt klanten in voeding, retail, pharma, chemie, logistiek, datacenters enz. Geavanceerde klimaattechnieken worden in de processen van deze klanten steeds belangrijker (toename verse artikelen, strengere eisen, milieuwetgeving, etc.). Daarnaast moeten ook vaak piekmomenten opgevangen worden met tijdelijke oplossingen. Coolworld kan hierbij de nodige flexibiliteit, kwaliteit en service waarborgen en biedt gerelateerde services zoals engineering, transport, onderhoud & reparatie en monitoring op afstand. Het bedrijf ontzorgt de klant volledig waardoor hij zich kan focussen op zijn kernactiviteit. De combinatie van sterke technische kennis, een full-service concept, een brede klantenportefeuille en hoge klantentrouw onderstreept Coolworld’s succes.

Verschuiving in management en nieuw bestuursorgaan

Een andere belangrijke ontwikkeling is dat Jack Buijnsters heeft besloten om na iets meer dan 25 jaar terug te treden als Managing director. “Ik kan dit met een gerust hart doen aangezien mijn opvolger met veel enthousiasme en energie in de startblokken staat om mijn rol over te nemen. Het zal voor niemand een verrassing zijn dat het hier gaat om Ruud van Mierlo, als nieuwe CEO met aan zijn zijde Eric van den Adel als CFO. Ikzelf zal toetreden tot een voor Coolworld nieuw bestuursorgaan, de Raad van Commissarissen”, aldus Jack Buijnsters over zijn nieuwe rol in de organisatie.

Ruud van Mierlo, actueel Director Sales and Marketing en CEO vanaf de transactie, verklaart: “Met de komst van Gimv en haar expertise hopen wij een nog betere partner te kunnen zijn voor onze klanten. Gimv is namelijk in veelal dezelfde landen en segmenten actief als Coolworld. Door het aan boord krijgen van een ervaren partner en het aanblijven van Jack als mede aandeelhouder zijn we klaar voor de volgende fase van groei. Beide partijen blijken alvast een gelijke handelsgeest te hebben waarbij zowel de medewerkers als onze klanten centraal staan.”

 Hetgeen Coolworld Rentals de afgelopen 25 jaar heeft neergezet is een solide basis om verder te bouwen aan de toekomst. Coolworld is er klaar voor om de volgende fase van groei in te zetten.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.