condenswaterpomp
01:16
09-11-2016

‘Condenswaterpomp met minimaal geluid én verbruik’

Met de gloednieuwe MICRO-V i4 mini condenswaterpomp brengt Aspen Pumps een unieke, technologisch verfijnde en geluidsarme pomp op de HVAC/R installatiemarkt. We zochten en vonden meer info bij distributeur Linum Europe BV.

Hoge wandgemonteerde splitsystemen, units met kanaalaansluitingen, staande en frame-units … ze hebben allen nood aan een goed werkende condensverwijderingspomp, liefst zo economisch en stil mogelijk. Met de MICRO-V i4 condenspomp zochten en vonden de ingenieurs van Aspen Pumps de ideale balans tussen een lager verbruik en een beduidend lager geluidsniveau.

Gecontroleerde zachte start voor minimaal geluid
De MICRO-V is een innovatieve unit waarbij het pompsysteem in de airconditioningkast kan worden voorzien en waarbij de voeding extern is gelegen. De detectiemodule van de MICRO-V is zonder vlottersysteem, dus immuun aan de groei van bacteriën en ook zonder drukverdelingsbuis, aangezien de pomp zelf voor haar ontluchting zorgt. De pomp regelt zelf de snelheid op basis van de toestroom van water. Dit zorgt voor een stillere werking omdat het geluidsniveau afhankelijk is van het volume water dat dient te worden weggepompt.

Verbruik gereguleerd door debietlezingen van de sensor
Door de unieke i4 technologie bepaalt de MICRO-V steeds zelf op welk niveau van haar capaciteit er gepompt moet worden, naargelang de hoeveelheid aanvoer van condenswater. Dankzij de werking op laagspanning is dus ook het elektrisch verbruik zeer gering en is de pomp veilig in gebruik.

Sensor met nieuwe capacitieve technologie
De meervoudig georiënteerde plug-and-play sensor heeft geen drukverdelingsbuis en geeft direct een visuele diagnostische feedback via de LED aan de bovenkant van de kast van de sensor. Zo is een snelle diagnose mogelijk zonder dat de pomp gedemonteerd moet worden, waarmee tijd en geld bespaard wordt. Ook waterpas zetten is niet meer verplicht. In tegenstelling tot vlotterpompsystemen kan de sensor van de MICRO-V immers worden gericht tot 45˚ op de x-as, en tot 90˚ op de y-as, waardoor de MICRO-V de meest veelzijdige minipomp op de markt is.

Voortdurende beoordeelde voeding
De voedingsunit van de MICRO-V betreft de Univolt technologie, die de spanningen en elektrische stroom bij de bron beheert en ervoor zorgt dat de pomp universeel gebruikt kan worden en de installatie een stuk makkelijker wordt. Bovendien maakt de Univolt technologie het mogelijk de pomp ‘on demand’ te regelen, waardoor de levensduur wordt verlengd.

Tekst: Linum Europe BV    Beeldmateriaal: Aspen Pumps via Linum Europe BV 

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen

Installatie en Bouw Nederland partners

shutterstock antsSDR beeld