Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Compleet pakket LED-strips voor binnen én buiten
De LED-strips worden onder meer benut om ruimtes een aangename sfeer te geven.

Compleet pakket LED-strips voor binnen én buiten

Zowel in de utiliteitsbouw als luxe woningbouw groeit de vraag naar hoogwaardige LED-strips met een lange levensduur en hoge helderheid, zonder onderlinge kleurverschillen op de lange termijn. De verlichting wordt onder meer benut om ruimtes een aangename sfeer te geven. Denk aan LED-strips langs balies, in koofjes, boven of onder kasten en/of onder het bed. Daarnaast kan de LED-strip worden ingezet als extra veiligheidsvoorziening. Bijvoorbeeld om traptreden in theaters en bioscopen subtiel uit te lichten. Producent van innovatieve en hoge kwaliteit LED-verlichting, lichtbesturingen en aansluittechnieken Klemko Techniek speelt hierop in met een nieuw en compleet assortiment Lumiko LED-strips, LED-profielen en besturingen, waarmee zowel binnen als buiten stijlvolle lichtaccenten gecreëerd kunnen worden. Het assortiment kent een groot aantal variaties in lengtes, vermogens en kleuren, waarmee voor ieder project een passende oplossing voorhanden is. Bovendien kunnen de LED-strips en bijbehorende profielen zeer eenvoudig en snel gemonteerd worden.

RGB High bright LED-strip.

“Architecten, installateurs en opdrachtgevers hebben keuze uit LED-strips in vier enkelvoudige kleuren, met een lichtopbrengst tussen de 400 en 3200 Lumen”, vertelt Leo van Aken, Accountmanager bij Klemko Techniek. “De strips worden standaard geleverd in lengtes van 5 meter, maar sommige uitvoeringen zijn ook in 10 of 20 meter verkrijgbaar.” Buiten de enkelvoudige kleuren bevat het assortiment ook Rood Groen Blauw (RGB), Rood Groen Blauw Wit (RGBW) of Tunable White LED-strips, met variabele kleurtemperaturen tussen de 3000 en 6000 Kelvin. “Uniek zijn de zogenaamde Side Emitter strips, waarbij alle LED’s diffuus zijn afgedekt. Deze strips zijn bovendien flexibel, waardoor oneindige toepassingen mogelijk worden. Ook in hoeken of afwijkende vormen.” Doordat de LED-strips verkrijgbaar zijn in een stofdichte (IP20) en waterdichte (IP67) variant, kunnen zij zowel binnen als buiten worden aangebracht.

Hoogwaardige uitstraling

“De meeste strips zijn opgebouwd uit segmenten en kunnen eenvoudig per 10 centimeter ingekort worden”, vertelt Van Aken. “Bovendien kunnen de Lumiko LED-strips eenvoudig worden gekoppeld. Dankzij speciale connectoren hoeven installateurs niet langer te solderen om de LED-strips te verlengen. Het aankrimpen van de connectoren op de strips is voldoende. Zowel de connectoren als koppelstukken zijn transparant, waardoor onderbrekingen in de strips niet aan de orde zijn en een hoogwaardig uitstraling wordt gegarandeerd.”

Complete LED-strip kits

Speciaal voor de kleinere installateurs heeft Klemko Techniek drie LED-strip kits ontwikkeld, als aanvulling op de Lumiko LED-spot kits. “In iedere kit zit 3 meter LED-strip in de kleuren 2700, 3000 of 4000 Kelvin”, vertelt Van Aken. “Bovendien zijn een primair dimbare LED-driver en alle aansluitingen opgenomen, waardoor de installateur er direct mee aan de slag kan.”

Ruime keuze in opbouw- en inbouwprofielen

De aluminium profielen worden standaard geleverd in 1 of 2 meter lengte. Installateurs hebben keuze uit de basiskleuren grijs, zwart en wit. Bovendien biedt Klemko Techniek een uitgebreid aanbod afdekkappen (transparant, diffuus of opaal). De LED-strips kunnen eenvoudig met dubbelzijdige tape in de profielen worden bevestigd. Bij de IP67 LED-strips, die iets zwaarder zijn, adviseert Klemko Techniek het gebruik van speciale montageklemmetjes om de strips stevig in het profiel te fixeren. Naast opbouwprofielen is een keur aan inbouwprofielen leverbaar, waardoor de LED-strips ook onzichtbaar geïntegreerd kunnen worden in systeemplafonds, stucplafonds, (badkamer)vloeren, traptreden en leuningen. Bovendien heeft Klemko Techniek een groot aantal drivers en besturingen aan haar assortiment toegevoegd.

IP67 High bright LED-strip.

Keur aan communicatieprotocollen

De Lumiko LED-strips vinden gretig aftrek in de hotelbranche, bioscopen en theaters, kantoorgebouwen en luxe woningen (Smart Homes), waar steeds meer installaties met een app op de smartphone worden bediend. Ook hier is Klemko Techniek in meegegaan, aldus Van Aken. “Alle bekende protocollen (ZigBee, Z-Wave, Casambi en Bluetooth) zijn in ons gamma opgenomen, waardoor de Lumiko LED-strips ook eenvoudig in bestaande systemen geïntegreerd kunnen worden.”

Het nieuwe Lumiko LED-assortiment is vanaf nu verkrijgbaar via de bekende technische groothandels. Via [email protected] kunnen installateurs de LED-strip catalogus aanvragen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.