Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Compacte WTW-unit voor projectbouw

Compacte WTW-unit voor projectbouw

De tweejaarlijkse hoogmis voor de installatiebranche VSK is weer voorbij. Ventilatiefabrikant Duco introduceerde tijdens de beurs de DucoBox Energy Comfort voor appartementen waar nauwelijks plek is voor een balansventilatietoestel. Deze compacte WTW-unit vormt met zijn capaciteit tot 325 m³/h dé balansventilatie-oplossing voor appartementen en seriematige woningbouw.

Lichtgewicht met automatische inregeling

Het grote voordeel voor de installateur zit hem in de zeer lichte uitvoering van de DucoBox Energy Comfort. Met zijn 21 kg is het toestel door één persoon eenvoudig op de werf te monteren. De automatische inregeling zorgt voor een snelle en kwalitatieve installatie. De unieke drukmeting via interne sensoren zorgt voor een snelle en duurzame installatie van het toestel en garandeert een vlotte inregeling. Gevolg? Een tijdswinst van 50% voor de installateur.

Kopieerfunctie voor seriematige bouw

Door een handige kopieerfunctie in de software is het mogelijk om binnen seriematige bouw de instellingen over te nemen binnen een gelijkaardige woning. Dat betekent opnieuw tijdswinst voor de installateur. De links/rechts uitwisseling gebeurt 100% softwarematig dankzij het gepatenteerd principe van de dubbele by-pass. De softwarematige uitwisselbaarbaarheid maakt van deze laagdrempelige WTW-unit een zeer eenvoudig te bestellen product voor de installateur (één referentienummer).

afbeelding-redactionele-bijdrage-installatie-bouwent_id3170-kopieren

DucoBox Energy Comfort tijdens VSK 2020.

Slimme vraagsturing

De vraagsturing van de DucoBox Energy Comfort op basis van CO2 en vocht resulteert in een intelligente en energiezuinige werking. Samen met de slimme vraagsturing zorgen de Dynamic Airflow luchtverdeelfilters voor een uitzonderlijk rendement binnen dit compacte toestel. Daarnaast zijn alle bestaande Duco-sensoren en/of bedieningsschakelaars compatibel met de nieuwe WTW-unit, dankzij het modulair principe. Het toestel is futureproof bij toepassing van de Communication Print. Hierdoor is een standaard integratie in Niko Home Control en Q-bus gegarandeerd en kan men koppelingen maken richting domotica-systemen via ModBus of ethernet.

Niet de tijd gevonden om VSK bij te wonen? Geen nood! Tijdens Building Holland krijgt u opnieuw de kans om de compacte WTW-unit te bezichtigen, op de stand van Duco.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.