Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Compacte afleversets voor woningen Het AanDeel, Emmeloord: Lage temperatuur warmtenet, hoge temperatuur tapwater
Sinds begin dit jaar is Het AanDeel dé nieuwe eyecatcher in het centrum van Emmeloord.(Beeld: Jonathan van Dijk)

Compacte afleversets voor woningen Het AanDeel, Emmeloord: Lage temperatuur warmtenet, hoge temperatuur tapwater

Sinds begin dit jaar is Het AanDeel dé nieuwe eyecatcher in het centrum van Emmeloord. Het moderne en strak vormgegeven appartementencomplex aan De Deel biedt ruimte aan in totaal 15 appartementen van 101 tot 156 m2. Op de begane grond zijn commerciële ruimtes en een brasserie ingericht. Het gehele gebouw functioneert gasloos. Om een energetische verwarming en koeling te borgen, is gekozen voor een collectieve installatie met vloerverwarming, een bodemwarmtepomp en Caleffi afleversets. In combinatie met een doorstroomtoestel voorzien deze afleversets tevens in de warmtapwaterbereiding.

De compacte SATK22307 afleversets beschikken over een 70 kW warmtewisselaar, die een zeer hoog rendement van bijna 100% garandeert.

“De klimaatinstallatie voor de nieuwbouw is ontwikkeld door Geohita, een energieleverancier die kleinschalige warmtenetten realiseert en exploiteert voor projecten vanaf 15 wooneenheden. Voor Het AanDeel is een grondgebonden warmtepomp geïnstalleerd die lage temperatuur warmte (40°C) aanbiedt aan de afleversets in de woningen”, vertelt Floris van ’t Verlaat, Product Solutions Manager bij Caleffi. “De lage temperatuur warmte is uitstekend geschikt om de vloerverwarmingssystemen in de appartementen te voeden. Voor de warmtapwatervoorziening echter moet een temperatuur van ten minste 60°C op de tappunten gegarandeerd kunnen worden, om in een optimale legionellaveiligheid te voorzien. Om dit mogelijk te maken, hebben wij voor iedere woning een SATK22307 afleverset geleverd aan W- en E-installateur ToTec Installatietechniek.”

Onbeperkte warmtapwatervoorziening

De compacte SATK22307 afleversets beschikken over een 70 kW warmtewisselaar, die een zeer hoog rendement van bijna 100% garandeert. “Met 40°C aanvoertemperatuur kunnen wij 39,9°C tapwater bereiden”, aldus Van ’t Verlaat. “Om het tapwater energetisch na te verwarmen van 39,9 tot 60°C, is achter onze afleversets een elektrische Bosch doorstroomverwarmer met een lage inschakeldruk geplaatst. Groot voordeel van deze systeemcombinatie is dat een separate boiler/buffervat niet nodig is. Hierdoor kan niet alleen bespaard worden op boilerruimte, maar kunnen bewoners ook profiteren van een onbeperkte warmtapwatervoorziening. Bovendien wordt het rendement van de bodemwarmtepomp optimaal benut.”   

Bouwinfo
  • Ontwikkelaar Oost en Van Tilburg Ontwikkeling
  • Architect PBV Architects, Wassenaar
  • Aannemer Mateboer Bouw BV
  • W- en E-installaties ToTec Installatietechniek
  • Grondgebonden warmtepomp Geohita Afleversets Caleffi Geohita
  • Afleversets Caleffi

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.