Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Uw ogen verdienen de beste bescherming!
Hellberg Safety heeft haar assortiment beschermingsmiddelen recent uitgebreid met een complete lijn veiligheidsbrillen, die een optimum van bescherming,

Uw ogen verdienen de beste bescherming!

Wanneer ogen eenmaal beschadigd zijn, is het herstellen van volledig zicht vaak niet meer mogelijk. Daarom zou iedereen op de bouw een veiligheidsbril moeten dragen. Van de stukadoor, schilder, lasser en timmerman tot en met de installateur. Hellberg Safety, onderdeel van de Hultafors Group, heeft daarom haar assortiment beschermingsmiddelen recent uitgebreid met een complete lijn veiligheidsbrillen, die een optimum van bescherming, pasvorm én comfort garanderen.

Stof, opspattende scherven, rondvliegende splinters, chemische spatten of gloeiende vonken: de veiligheidsbrillen van Hellberg Safety bieden een optimale bescherming bij elk type werkzaamheden. Bovendien staan de lichtgewicht veiligheidsbrillen garant voor een optimaal draagcomfort én een uitstekende pasvorm. U merkt nauwelijks dat u een veiligheidsbril draagt! “De hoogwaardige materialen die in onze veiligheidsbrillen worden gebruikt, bieden perfecte bescherming onder alle arbeidsomstandigheden”, benadrukt André Hokken, Productspecialist bij Hultafors Group. “Ook zorgen zij dat de ogen minder snel vermoeid raken.”

Optimale condensvrijheid en krasbestendigheid

Uniek aan de veiligheidsbrillen van Hellberg Safety is dat zowel aan de binnen- als buitenzijde een optimale condensvrijheid en krasbestendigheid worden geborgd. “Hiermee spelen we maximaal in op de dagelijkse bouwpraktijk”, aldus Hokken. “Immers: veiligheidsbrillen worden zelden in de daarvoor bestemde brillenhoes bewaard. In plaats hiervan eindigen zij steevast in broekzakken, jaszakken, rugtassen, gereedschapskoffers en handschoenenkastjes, waarin vaak ook gereedschappen, sleutels en andere scherpe voorwerpen liggen. Dankzij onze AF/AS (Anti-Fog/Anti-Scratch) coating is dat geen enkel probleem.” Waar de AS eigenschappen maximale bescherming bieden tegen krassen, gaat de AF-functie condensvorming tegen. “Bijvoorbeeld bij grote temperatuurverschillen tussen binnen en buiten of wanneer flink wordt gezweet, blijven onze veiligheidsbrillen gegarandeerd helder. Hierdoor kan altijd veilig worden gewerkt.” Belangrijk in dit kader is ook het slanke brillenverenontwerp, benadrukt Hokken. “Hierdoor wordt een goede aansluiting onder eventuele gehoorbescherming gegarandeerd, met minimaal dempingsverlies als resultaat.”

Zeventien high end modellen

In totaal biedt Hellberg Safety zeventien high end brilmodellen in verschillende stijlen, coating- en lenskleuren, waarmee in iedere bouwbehoefte wordt voorzien. De meest uitgebreide modellijn in de Hellberg-serie is Argon, vertelt Hokken. “Deze lijn beschikt over verstelbare rubberen brillenveren en een comfortabele zachte neusbrug, die samen zorgen voor een optimale pasvorm, grip en comfort en voorkomen dat de bril van het gezicht kan glijden.” Op dit moment is Argon verkrijgbaar in vijf coating- en lenskleuren. “Standaard is een transparante lens met Endurance Coating, die een twee tot drie keer betere condensvrijheid en krasbestendigheid biedt dan de normen voorschrijven. Een stapje hoger gaat de transparante lens met Enhance Light Coating, die meer contrast biedt bij weinig licht.” Waar de transparante lenskleuren bij uitstek geschikt zijn voor alle algemene activiteiten binnen en buiten, houden de Smoke Blauw Gespiegelde en Smoke Rood Gespiegelde lenzen schittering van de zon uitstekend tegen, aldus Hokken. “Laatstgenoemde lenskleur is bij uitstek geschikt voor bijvoorbeeld stukadoors, schilders en kalkzandsteenblokkenlijmers, omdat hiermee een uitstekend contrast op witte achtergronden wordt verkregen.” Tot slot is Argon leverbaar met een Fotochromatische lens, die automatisch donkerder wordt bij blootstelling aan zonlicht. Naast Argon verwijst Hellberg Safety met Helium, Krypton, Neon en Xenon subtiel naar onze edelgassen, die zich eveneens kenmerken door een zeer licht gewicht. De Xenon-brillen zijn zodanig ontwikkeld, dat zij ook in combinatie met een bril op sterkte gedragen kunnen worden.

Belangrijk is ook het slanke brillenverenontwerp. Hierdoor wordt een goede aansluiting onder eventuele gehoorbescherming gegarandeerd, met minimaal dempingsverlies als resultaat.

Persoonlijk beschermingsmiddel

Veiligheidsbrillen maken net als beschermende werkkleding, veiligheidsschoenen, werkhandschoenen en gehoorbescherming standaard deel uit van de persoonlijke beschermingsmiddelen die werkgevers volgens de Arbowet gratis ter beschikking moeten stellen. Maar ook als u op eigen initiatief een veiligheidsbril wilt bestellen, bent u bij Hellberg Safety aan het juiste adres! De basismodellen zijn al verkrijgbaar vanaf € 14,95. Daar kunt u toch geen risico voor lopen?

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.