Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Comfort centraal bij energie-efficiënte, ventilator-ondersteunde i-LIFE radiator

Comfort centraal bij energie-efficiënte, ventilator-ondersteunde i-LIFE radiator

Slechts 13 cm diep en een stijlvol design

Alklima / Mitsubishi Electric brengt met de i-LIFE2 Slim een nieuwe ventilator-ondersteunde radiator voor wandmontage op de markt. De nieuwe verwarmingsunit combineert een stijlvol design met een geringe diepte en een hoge energie-efficiëntie. 

De i-LIFE2 Slim kan worden gecombineerd met verschillende verwarmings-systemen, waaronder lucht-/water warmtepompen voor maximale verwarmings-comfort. De radiator zet de warmte van waterleidingen om in warme lucht en verspreidt deze door de kamer met behulp van een ventilator. Zo wordt de warmte gelijkmatiger verdeeld en het energieverbruik beperkt gehouden. In veel gevallen kunnen bestaande radiatoren één-op-één worden vervangen door een i-LIFE2 Slim. De radiator hoeft alleen op de aanvoer- en retourleiding te worden aangesloten. Voor de ventilator is een elektrische aansluiting nodig.

De i-LIFE2 Slim laat zich uitstekend combineren met de Ecodan lucht-/water warmtepomp voor verwarming en warm tapwater. Deze staat buiten de woning opgesteld en onttrekt warmte uit de buitenlucht om deze vervolgens binnen de woning af te geven in de vorm van warm water of verwarming via vloerverwarming of radiator. Door de combinatie met lucht-/water warmtepomp kan de radiator overigens niet alleen worden ingezet voor verwarming maar ook voor koeling.
De i-LIFE2 Slim wordt geleverd in vijf uitvoeringen: i-LIFE2 Slim 080, 170, 270, 320 en 370. Afhankelijk van de radiatorsnelheid bedraagt het maximale koel- en verwarmingsvermogen 0,75 en 3,73 kW respectievelijk 0,89 en 4,36 kW.

Kenmerken en werking

De omkasting van de nieuwe radiator kan aan de wand worden gemonteerd en laat zich door de rechte lijnen en zachte rondingen goed combineren met uiteenlopende woon- en interieurstijlen.

Koude lucht wordt aan de onderzijde van de radiator-unit opgenomen en langs een warmtewisselaar geleid. Deze heeft een groot oppervlak voor maximale overdracht van de warmte van de warmwaterleidingen. De warme luchtstroom wordt vervolgens via de verdelers aan de bovenzijde van de unit afgegeven. De verdelers worden automatische geregeld voor optimale warmteafgifte. De ventilator aan de binnenzijde van de radiator werkt daarbij uiterst stil en gelijkmatig.

De i-LIFE2 Slim is uitgevoerd met geavanceerde regeling en regelfuncties zodat de kamer snel op temperatuur kan worden gebracht. Aan de bovenzijde van de unit is een display opgenomen waarop de belangrijkste functies en de temperatuur kunnen worden ingesteld.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.