Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
CIAT | Totaalconcept voor verwarmen en koelen

CIAT | Totaalconcept voor verwarmen en koelen

Of het nu gaat om het ontwerpen van producten of verfijnen van systemen: het team van CIAT steekt al haar tijd en energie in het ontwikkelen van op maat gemaakte, efficiënte en duurzame systemen, waarbij comfort gewaarborgd blijft. Het totaalconcept dat onlangs werd geleverd voor de nieuwe, hypermoderne montagefabriek met hoofdkantoor van systeemintegrator AWL-Techniek B.V. in Harderwijk is hiervan een sprekend voorbeeld. In onderaanneming van installateur Hollander Techniek heeft CIAT de best passende warmtepompen, drycooler en platenwisselaars geadviseerd, geleverd, getest en in bedrijf gesteld.

“De nieuwbouw functioneert volledig energieneutraal en all-electric, dankzij een WKO-systeem met twee warmtepompen, lage temperatuur vloerverwarming en vloerkoeling in hallen, hoogrendement warmtewielen in de luchtbehandelingskasten en zonnepanelen op het dak”, vertelt Theo Dikkers, projectleider bij Hollander Techniek. “Voor een belangrijk deel van deze technieken hebben wij CIAT als leverancier geselecteerd. CIAT levert namelijk hoogwaardige producten. Bovendien worden wij van offertetraject tot en met oplevering en nazorg altijd goed en snel geholpen.”

CIAT Opera drycooler

Om de warmte efficiënt weg te koelen, zijn twee DYNACIAT Power LG-LGP 800 water/water-warmtepompen geleverd, met een koelvermogen van 210 kW per stuk.

 

Hoge warmtelast

“In de voorfase en op basis van de warmteberekeningen van Hollander Techniek hebben wij de watertrajecten, het vermogen en de capaciteit van onze warmtepompen berekend en de best passende systemen voor dit project geselecteerd”, vertelt Theo van den Bosch, Verkoop Adviseur bij CIAT Nederland. “In de montagefabriek van AWL-Techniek B.V. komt veel warmte vrij. Om deze warmte efficiënt weg te koelen, hebben wij twee DYNACIAT Power LG-LGP 800 water/water-warmtepompen geleverd, met een koelvermogen van 210 kW per stuk. De warmtepompen voor binnenopstelling zijn geïnstalleerd in de technische ruimte op de begane grond, waar ook de PWB platenwisselaars van CIAT zijn geïnstalleerd. De platenwisselaars winnen een selecte hoeveelheid warmte terug uit de afgezogen binnenlucht en slaan deze op, voor bijvoorbeeld de verwarming van de kantoren. Een CIAT Opera drycooler met een thermisch vermogen van 192 kW op het dak van de nieuwbouw geeft eventuele overtollige warmte af aan de buitenlucht en houdt het WKO-systeem in balans.”

Prettige samenwerking

“Hollander Techniek heeft de installatie van de systemen verzorgd, waarna CIAT de tests en inbedrijfstelling voor zijn rekening nam”, aldus Van den Bosch. “Bovendien heeft CIAT waar nodig technische ondersteuning verleend.” Dikkers: “Omdat we goed bekend zijn met de technieken, is de installatie probleemloos verlopen. We kijken dan ook terug op een prettig project.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.