Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
HVAC

Cementgebonden gietvloeren in combinatie met vloerverwarming: Hét optimum in comfort, energiezuinigheid en uitstraling

Van nieuwbouw tot renovatie en van woningen tot bedrijfsgebouwen: Woodstock is specialist in vloeren. “Wij leveren en installeren zowel eindvloeren (woonbeton, parket en laminaat) als dekvloeren (magnesiet, anhydriet en zandcement)”, vertelt bedrijfsleider Jos Gilein.

Facebook 1 kopiëren
In het geval van woonbeton wordt na het uitharden van het beton de vloer gevlinderd en afgewerkt met een beschermlaag, zodat geen vuil in de vloer kan trekken.

Tekst Lieke van Zuilekom | Beeld Woodstock

14 januari 2021 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

“Zeer populair zijn onze cementgebonden gietvloeren, die veelal in combinatie met vloerverwarming worden aangebracht. De vloeivloeren sluiten de vloerverwarmingsslangen uitstekend en rondom af, met een zeer energiegunstige en comfortabele warmteafgifte als resultaat.” Dit resultaat wordt nog eens versterkt door de eventuele kruipruimte te isoleren met schuimbeton, vertelt hij. “Dankzij het schuimbeton zijn tocht en optrekkend vocht niet meer aan de orde. Bovendien kan warmte niet meer naar beneden ontsnappen én zijn bewoners verlost van ongedierte onder hun woning.”

Aanbrengen van de egalinelaag.

In de meeste ruimtes in Nederland wordt nog altijd gekozen voor traditionele vloerverwarming met slangen, in combinatie met een warmtebron. Deze warmtebron kan zowel een cv-ketel op gas als een zonneboiler of warmtepomp betreffen. Ook is het mogelijk om de vloerverwarming vanuit de warmtewisselaar te voeden. “Dankzij vloerverwarming kan een ruimte met lage temperaturen (tot ca. 35°C) worden verwarmd”, aldus Gilein. “Dit levert een aanzienlijke energiebesparing op ten opzichte van radiatoren, die een aanvoertemperatuur van ca. 70°C vragen. Doordat vloerverwarming stralingswarmte afgeeft, zit er weinig beweging in de lucht. Hierdoor is stofverplaatsing nauwelijks aan de orde. Door de radiatoren te verwijderen, ontstaat bovendien een veel grotere indelingsvrijheid. Vloerverwarming kan eenvoudig in zones worden ingedeeld en geschakeld, waarbij gebruikers zelfs kunnen kiezen voor een smartphonebediening.”

Totaaldienstverlening

Bij de montage van de gietvloeren en vloerverwarming worden gebouweigenaren van A tot Z ontzorgd, benadrukt Gilein. “In renovatieprojecten wordt vaak de bestaande houten balkenvloer verwijderd, omdat deze vloer zeer slecht isoleert. Vervolgens voeren we een inspectie uit van de riolering en andere leidingen in de kruipruimte. We vlakken de kruipruimte uit en brengen een speciale bouwfolie aan, zodat het vocht uit het schuimbeton niet in de woning kan trekken. Ook slaan we piketpaaltjes, die de maximale hoogte van het schuimbeton en de onderzijde van de gietvloer duidelijk aangeven.” Met een speciale betonpomp wordt het schuimbeton gestort. “Afhankelijk van de dikte van de vloer brengen we een laag van 25 tot 50 centimeter aan, dat een aantal dagen moet uitharden. Vervolgens plaatsen we bovenop het schuimbeton de noppenplaten, waarin de vloerverwarmingsbuizen worden vastgeklemd. Na het afpersen van de installatie wordt de gietvloer gestort.”

Indien u op zoek bent naar een stoere, strakke, vlakke en slijtvaste industriële betonvloer met een natuurlijke uitstraling, dan is woonbeton een doordachte en duurzame keuze.

Naast een cementgebonden gietvloer hebben opdrachtgevers keuze uit een vloeibare zandcement dekvloer, een anhydrietvloer of een woonbetonvloer. “In dat laatste geval wordt na het uitharden van het beton de vloer gevlinderd en afgewerkt met een beschermlaag, zodat geen vuil in de vloer kan trekken.” Op de verdiepingen wordt vaak gekozen voor een magnesietvloer met vloerverwarming, die wordt afgewerkt met een egaline gietvloer.

Infrarood vloerverwarming

Naast traditionele vloerverarming installeert Woodstock regelmatig elektrische vloerverwarming, dat een enorme comeback heeft gemaakt. “Heel populair is infrarood vloerverwarming, dat uitstekend gevoed kan worden door de overcapaciteit van de zonnepanelen”, aldus Gilein. “Infrarood vloerverwarming is uiterst energiezuinig, omdat je een minder hoge temperatuur nodig hebt om hetzelfde warmtegevoel te ervaren. Bovendien is infrarood vele malen sneller warm dan watergedragen vloerverwarming. De ultradunne folie van 0,38 mm dik kan direct op de geïsoleerde vloer worden geplaatst, waardoor de vloerhoogte beperkt blijft.”      

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%