Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Carrier bevestigt zijn strategie voor koudemiddelen met een laag Global Warming Potential (GWP) in Europa

Carrier bevestigt zijn strategie voor koudemiddelen met een laag Global Warming Potential (GWP) in Europa

Carrier bevestigt zijn koudemiddelstrategie in Europa door te kiezen voor HFO-koudemiddelen met een laag GWP voor de meeste producttoepassingen in commerciële verwarming-, ventilatie- en airconditioninginstallaties (HVAC).

Carrier is wereldwijd leider op het gebied van hoogtechnologische verwarmings-, klimaatregelings- en koeloplossingen.Carrier zet zich in voor het leveren van oplossingen die het milieu beschermen en voldoen aan de F-Gas regelgeving van de Europese Unie. Naast de bevestiging van de overstap naar lage GWP-koudemiddelen, heeft Carrier in Europa de laatste vijf jaar een aanzienlijke reductie van de koudemiddelvulling in zijn producten gerealiseerd tot wel 50%. Carrier is hard bezig geweest met het selecteren van de beste kandidaat voor het vervangen van HFK R-134a in schroef- en centrifugaalkoelmachines en HFK R-410A in scroll koelmachines, warmtepompen en dakunits. Voor schroefkoelmachines en warmtepompen heeft Carrier gekozen voor HFO R-1234ze ter vervanging van HFK R-134a. Met een GWP van minder dan 1 wordt R-1234ze(E) volgens het 5e Assessment Report of the International Panel for Climate Change (IPCC) wordt het gebruik niet beperkt door de EU-regelgeving inzake F-gassen, of het Kigali Amendment of the Montreal Protocol inzake gefluoreerde broeikasgassen. Het maakt deel uit van de Carrier PUREtec™ familie van lange termijn oplossingen voor koudemiddelen. Carrier was de eerste die drie jaar geleden de nieuwste generatie AquaForce® koelmachines met PUREtec™ koudemiddel op de markt bracht. Sindsdien zijn meer dan 300 units geïnstalleerd in Europa, het Midden-Oosten en Afrika, met inmiddels meer dan 2 miljoen gecumuleerde bedrijfsuren en bewezen betrouwbaarheid die geldt als een kernwaarde van Carrier. Producten in dit programma verbeteren niet alleen de productefficiëntie met gemiddeld 10%, maar overtreffen nu al de eisen van Eco-design 2021 en voldoen momenteel aan de eisen van het Kigali Amendment voor 2036. Carrier koos bij de centrifugaalkoelmachines voor HFO R-1233zd(E) als preferent lange termijn koudemiddel. Met een GWP van 1 wordt het ook niet beïnvloed door de F-Gas regelgeving. De Carrier AquaEdge® 19DV is een goed voorbeeld van een succesvolle serie die van dit koudemiddel gebruik maakt.

Voor commerciële scroll koelmachines en warmtepompen is de huidige compressortechnologie niet geschikt voor lage GWP HFO koudemiddelen. Sommige oplossingen werken met HFK-koudemiddelen van gemiddelde GWP; Carrier ontwikkelt een volledige serie koel- en verwarmingsproducten die voldoen aan de efficiëntievereisten van Eco-design 2021 en die zelfs overtreffen, en werken met HFK-koelmiddelen van gemiddelde GWP. Deze series zullen zeer binnenkort op de markt komen en zijn geoptimaliseerd voor energie-efficiëntie, terwijl ze dezelfde bedrijfstemperatuurflexibiliteit bieden als de huidige units die met R-410A werken. Als technologie leider in de verwarmings-, ventilatie- en airconditioningsindustrie met zijn verschillende koelerseries, zet Carrier zijn technologische ontwikkeling voort voor lange termijn oplossingen met een lagere impact op het aardeopwarmingspotentieel en bevestigt zo opnieuw zijn betrokkenheid bij duurzaamheid.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.