Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
CAP-F rooster met THOR-F plenumbox

CAP-F rooster met THOR-F plenumbox

Stil, nauwkeurig en comfortabel

De verbetering zit hem vooral in het feit dat Systemair er in geslaagd is de CAP-F in combinatie met de THOR-F nog rustiger en nog nauwkeuriger met elkaar te laten samenwerken. Zo geeft Systemair vorm aan frisse lucht.

Wervelrooster

De CAP-F is een plafondwervelrooster voor toepassing in systeemplafonds. Uitermate geschikt voor kantoren, scholen, ziekenhuizen en openbare ruimte, waaraan hoge comfort eisen worden gesteld.

De frontplaat van de CAP-F kan een stukje naar beneden worden uitgetrokken waardoor er een extra luchtspleet rondom ontstaat. Zo kunnen er grotere luchthoeveelheden verwerkt worden. De afgeronde randen van de nozzels voorkomen dat vervuilde lucht (door inducerende werking) zich sterk afzet rondom het rooster. De frontplaat van het rooster kan worden verwijderd om toegang te verkrijgen tot het plenum en kanaalsysteem voor eventuele reiniging.

Het rooster bestaat uit een frontplaat voorzien van nozzels. De nozzels kunnen volledig draaien (360º). Hiermee kan het uitblaaspatroon naar wens worden ingesteld voor zowel verwarmde als gekoelde lucht. De CAP-F heeft een zeer hoog inducerend vermogen. Max. temperatuurverschil: ΔT 12K. De installatiehoogte is maximaal 4 meter.

Plenumbox

De THOR-F plenumbox wordt samen met het CAP-F-rooster gebruikt voor drukverlaging, luchtstroombalans en geluiddemping, evenals voor het meten en aanpassen van de luchtstroom. De plenumbox kan worden gebruikt voor luchttoevoer en -afvoer.

THOR-F plenumboxen zijn vervaardigd uit thermisch verzinkt plaatstaal met inlaataansluitmof voorzien van een op luchtdichtheid geteste rubberen afdichting. De inlaat is door de klep uitgerust met impulsbuizen voor het meten van de differentiële druk voor het berekenen van het debiet, met behulp van een draagbaar meetinstrument. Het kan handmatig worden aangepast met behulp van een kabeloverbrenging.

Perfecte combinatie

In combinatie vormen de CAP-F en THOR-F een ongeëvenaard instrument voor nauwkeurige, stille en comfortabele luchtverdeling. Ga voor meer informatie naar Systemair Design op www.systemair.nl.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.