Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Caleffi | Innovatieve Fancoil-kit reduceert aantal verbindingen tot 4

Caleffi | Innovatieve Fancoil-kit reduceert aantal verbindingen tot 4

In hotels en kantooromgevingen worden steeds vaker watergevoerde systemen voor verwarming en koeling toegepast. “Om deze systemen op de juiste manier aan te leggen, in te regelen, na te regelen en te onderhouden, is geen sinecure”, weet Marc Heusinkveld, Product Manager bij Caleffi International. “Om een fancoil-unit aan te sluiten, moeten installateurs al gauw 20 verbindingen maken. Van de afsluiters tot en met de T-stukken, venturi, drukgecompenseerde regelafsluiter en filter. Met onze Fancoil-kit serie 149 wordt dit aantal gereduceerd tot slechts 4.”

De Fancoil-kit bestaat uit meerdere componenten die kant-en-klaar gekoppeld zijn en één solide geheel vormen, vertelt Heusinkveld. “Hierdoor wordt niet alleen de montagetijd aanzienlijk verkort, maar ook de kans op lekkages gereduceerd. Bovendien zijn in de Fancoil-kit diverse slimme functies geïntegreerd, die een optimale montage mogelijk maken. De afsluiters in de kit zijn zodanig gepositioneerd, dat de installatie zorgvuldig gespoeld kan worden. Zowel in normale als in tegengestelde richting. Bovendien kan ook de Fancoil-unit zelf gespoeld worden. Zowel vanuit de aanvoer- als vanuit de retourleiding. Een speciale afsluiter maakt een eenvoudige filterreiniging mogelijk, zonder dat de gehele unit afgekoppeld hoeft te worden.” Omdat de installatie gelijktijdig vanuit de aanvoer- en retourleiding gevuld kan worden, wordt alle lucht uit de installatie geëlimineerd. Een optimale werking is het resultaat. “Daarnaast biedt de Fancoil-kit een mogelijkheid voor terugspoelen in tegengestelde richting én voor het eenvoudig isoleren/afsluiten van de unit.”

Caleffi productpresentatieIn navolging van de verwarmings- en koelinstallaties kenmerkt ook de kit zich door een modulerende werking.

Modulerende werking
Om te garanderen dat nooit meer warmte of koude wordt geleverd dan in de diverse ruimtes wordt gevraagd, is een goede in- en naregeling van de fancoil-units onontbeerlijk, aldus Heusinkveld. “Onze Fancoil-kit kan hier optimaal in voorzien. Voor de naregeling van de verwarmings- en koelinstallaties kenmerkt de kit zich door een modulerende werking. De kit functioneert lineair, waarbij een servomotor (0 tot 10 Volt) vraaggestuurd de drukgecompenseerde regelafsluiter opent en sluit. Daarnaast is in de Fancoil-kit een venturi opgenomen die – wanneer een meetapparaat wordt aangesloten – direct de actuele flow van de fancoil-unit doorgeeft.”

Compleet en dampdicht geïsoleerd
De Fancoil-kit kan eenvoudig gemonteerd worden. “Alle installatiedelen van de kit zijn zorgvuldig en volledig dampdicht door ons geïsoleerd”, aldus Heusinkveld. “Inclusief de servomotor, waarvoor we in de isolatie een koude zone hebben opgenomen. Hierdoor is condensatie niet aan de orde. Bij de leidingaansluitingen is de isolatie taps gevormd, in verschillende maatvoeringen en diktes, waarmee we een optimale aansluiting van het leidingwerk op de Fancoil-kit borgen.”

Tekst Lieke van Zuilekom    |    Beeld Caleffi
Uitgelichte afbeelding: 
De Fancoil-kit bestaat uit meerdere componenten die kant-en-klaar gekoppeld zijn en één solide geheel vormen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.