deGTWlAaysu
01:21
04-01-2018

BUVA komt met tweede revolutionaire warmtepomp op de markt

Nog niet zo lang geleden heeft BUVA de EcoClimate lucht/water warmtepomp geïntroduceerd. BUVA’s verkoopleider Jordy Schouten meldt met trots dat er reeds een uitbreiding op komst is in de vorm van een hybride oplossing. “Wij zien de wereld om ons heen in rap tempo veranderen” geeft Schouten aan. “Om te voldoen aan de Energieagenda van 2016 om in 2050 Nederland volledig aardgas vrij te krijgen, moeten we nu de woningbouw gaan voorbereiden. Een tussenoplossing is hiervoor een hybride warmtepomp.” De BUVA EcoClimate Hybride warmtepomp is vanaf 15 januari commercieel beschikbaar.

Zowel voor de nieuwbouw als de bestaande bouw zoekt de markt continue naar manieren om bij te dragen aan het verlagen van de EPC of EI. Met de standalone functionerende warmtepomp, de EcoClimate LW, had BUVA reeds een bij uitstek geschikt product richting de nieuwbouw. Voor bestaande bouw is daar nu de EcoClimate Hybride voor. Schouten vertelt: “In Nederland staan momenteel 2,3 miljoen woningen met een cv-ketel. Om al deze woningen in 32 jaar volledig ‘all electric’ te krijgen, zijn er tussenoplossingen nodig. De EcoClimate Hybride is hier speciaal voor ontwikkeld.”

De EcoClimate Hybride is een warmtepomp die samen met de bestaande CV-ketel of de EcoHeat een uitstekende combinatie vormt voor het verduurzamen van bestaande bouw. “Comfort voor de bewoner staat bij BUVA hoog in het vaandel. Bij de ontwikkeling van de EcoClimate Hybride is daarom niet alleen gekeken naar verduurzaming, maar tevens naar bewonersgedrag. De EcoClimate Hybride draagt tot een temperatuur van 47⁰C bij aan het verwarmen van de woning. Is de vraag hoger, of dient er tapwater verwarmt te worden, springt de CV-ketel bij.” Hiermee heeft BUVA gezorgd voor een optimale combinatie van duurzame warmte generen en een comfortabel binnenluchtklimaat.

Buiten dat de EcoClimate een significante verbetering (tot 2 stappen) op de Energie Index (EI) van een woning realiseert, is het tevens qua plaatsing een zeer prettige oplossing. In de woning is plaatsing van een kleine binnenunit alles dat gedaan hoeft te worden! Aan de buitenzijde van de woning wordt een buitenunit geïnstalleerd. Deze kan tot een range van 50 meter van de binnenunit geplaats worden. Tevens is een boilervat in de woning niet benodigd. Schouten: “Niet alleen de bewoner heeft een centrale plek gehad in de ontwikkeling van de EcoClimate, ook het installatiegemak voor de installateur was een hoge prioriteit.”

Uiteraard komt de EcoClimate Hybride in aanmerking voor subsidie. Buiten de STEP-subsidie die ontvangen wordt vanwege het verlagen van de EI-waarde, is de EcoClimate Hybride opgenomen in de ISDE-apparatenlijst.

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen

Installatie en Bouw Nederland partners

Afbeelding Woning Adviseur Bouwvisie AchtergevelDe revitalisering van The Olympic  wordt medio maart opgeleverd