Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Burgerhout introduceert de Delta-Discovery Air warmtepompbehuizing

Burgerhout introduceert de Delta-Discovery Air warmtepompbehuizing

De nieuwe Delta-Discovery Air van Burgerhout is een hoogwaardige én esthetisch verantwoorde oplossing om warmtepompen te plaatsen op een hellend dak. Ook is deze warmtepompbehuizing geschikt voor zowel monoblock als split unit systemen wat hem universeel maakt. Uniek aan deze oplossing is het inspectieluik. Dit maakt het mogelijk om vanuit de woning de jaarlijkse inspectie en klein onderhoud uit te voeren. De installateur die voor jaarlijks onderhoud het dak op moet behoort hiermee tot het verleden.

Behoud isolatiewaarde en prefab modulaire opbouw

De Delta-Discovery Air warmtepompbehuizing wordt volledig buiten de isolatieschil van de woning geïnstalleerd waardoor de EPC-waarde van de woning behouden blijft. Bijkomend voordeel is dat deze oplossing niet ten koste gaat van de leefruimte op zolder en er weinig leidingwerk nodig is.

De behuizing is modulair op te bouwen. Het indekstuk en de tussenkast kunnen rechtstreeks aan de aannemer geleverd worden om de dakconstructie te maken. De bovenkast wordt bijvoorbeeld aan de installateur of prefab-afdeling van de technische groothandel geleverd, zodat men het monoblock of de split unit kan inbouwen. Het geheel (de bovenkast inclusief geïnstalleerde warmtepompunit) kan direct op de bouwlocatie op het reeds geplaatste indekstuk en de tussenkast gemonteerd worden. Hiervoor volstaat per woning slechts één kraanbeweging!

Voordelen voor consument én installateur

Bij de ontwikkeling van de Delta-Discovery Air is nauw samengewerkt met diverse marktpartijen. Deze aanpak heeft ertoe geleid dat alle wensen uit de markt zijn meegenomen in het ontwikkelproces en het eindresultaat. Dit levert zowel de installateur als de consument voordelen op.

Voor de consument betekent dit onder andere lagere onderhoudskosten door een goede bereikbaarheid, geen ruimteverlies op zolder, geluid reducerend door positie op het dak en behoud van de isolatiewaarde van de schil/het dak.

De installateur profiteert doordat er in het ontwikkelproces rekening is gehouden met het creëren van maximaal installatiegemak. Onder meer door de modulaire opbouw en prefab mogelijkheden en de toepassing van Leadax, een duurzame en milieuvriendelijke loodvervanger die zich makkelijk laat verwerken.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.