Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
‘Bundeling van innovatie en reputatie’

‘Bundeling van innovatie en reputatie’

Eén van de opvallende beursitems op de VSK-beurs is de aankondiging van Klemko van de overname van Panflex, producent van flexibele rookafvoersystemen en ventilatieslangen. Per 10 januari 2020 hebben Panflex B.V., Klemko Techniek B.V., Maskate B.V. en Qlimato B.V. een gedeelde eigenaar en zijn het volledige zusterbedrijven. “Panflex en Qlimato slaan de handen ineen voor de ontwikkeling van een totaalpakket aan innovatieve producten voor professionals”, vertelt commercieel manager Nick van de Klundert.

De energietransitie vraagt gebouwen en gebouwvoorzieningen die beter zijn geïsoleerd voor een beter energieprestatie. Hogere isolatie-eisen leiden tot een groeiende behoefte aan goede ventilatie, bijvoorbeeld om warmte- en comfortverlies tegen te gaan, en de vraag van de professionele markt naar innovatieve producten met een hoog prestatieniveau groeit, bij installateurs en in de groothandel. Een dynamische markt vereist verregaande innovatie. Mede hierom is Qlimato, producent van geïsoleerde en ongeïsoleerde ventilatiesystemen, onder het motto ‘Happy homes, happy buildings’ in 2019 begonnen met het ontwikkelen van nieuwe, slimme oplossingen op het gebied van ventilatieslangen en dempers. Panflex is al decennialang een bekende merknaam en fabrikant van ventilatie-, rookgas- en industriële slangen ‘met een reputatie van hoge kwaliteit en betrouwbaarheid’. In de loop van 2019 zijn beide bedrijven met elkaar in gesprek geraakt en is besloten de krachten te bundelen.

Panflex

Per 10 januari 2020 hebben Panflex B.V., Klemko Techniek B.V., Maskate B.V. en Qlimato B.V. een gedeelde eigenaar en zijn het volledige zusterbedrijven.

 

Innovaties

De overname en verdere uitbouw daarvan werd op 10 januari jongstleden bekrachtigd en op een gezamenlijke VSK-stand aangekondigd. “Op basis van synergie tussen de markten van beide partijen kan de behoefte aan innovatie verder worden vormgegeven”, zegt Van de Klundert begin februari in de Jaarbeurs. “De bundeling van innovatie en reputatie van Qlimato en Panflex is een noodzakelijke ontwikkeling; onze expertise is aanvullend. Bij beide bedrijven staat een gezond binnenklimaat voorop.” Qlimato innoveert onder meer met geïsoleerde leidingen die weinig ruimte in beslag nemen, voorzien van antibacteriële coating voor een schone lucht, alsmede nabewerkt isolatiemateriaal (glaswol met coating). “Arbovriendelijke, kwalitatieve oplossingen waar de markt om vraagt. Ook de ontwikkeling van geluiddempers en luchtdichting zit in een stroomversnelling. De eisen met betrekking tot performance worden steeds hoger; in de productie worden onder meer gerecyclede petflessen gebruikt.”

Sterke support

De markt van Panflex op het gebied van rookafvoersystemen krimpt als gevolg van de energietransitie, “maar de kwaliteit en betrouwbaarheid staan buiten kijf, onder meer met Gastec-certificering op alle rookgasafvoerslangen”, aldus Van de Klundert. “Samen kunnen wij elkaar versterken, met duurzame, innovatieve, slimme en betrouwbare producten die voorzien in een gezonde leefomgeving, tegemoetkomend aan steeds hogere eisen in een snel veranderende markt.” Op een nieuwe naam wordt nog gestudeerd; beide productievestigingen in Soest (Qlimato) en Ede (Panflex) blijven vooralsnog naast elkaar bestaan.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.