Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Buffervaten voor energieopslag een cruciaal onderdeel in klimaatsystemen van deze tijd

Buffervaten voor energieopslag een cruciaal onderdeel in klimaatsystemen van deze tijd

Specialist in innovatieve installatieproducten DRL Products uit Breda heeft in haar leveringspakket een serie buffervaten die inzetbaar zijn als energiebuffer en/of als open verdeler in een gebouwgebonden installatie. Deze stalen vaten met een hoogwaardige dampdichte PDC-isolatie kunnen een overschot aan energie van de installatie opslaan en op een later moment, als het systeem om warmte of koeling vraagt, weer afgeven.

buffervaten binnenfabriekdrl italy hr kopieren

Een buffervat is een watergevoede accu die op eenvoudige wijze de systeeminhoud van de warmtepomp-, cv- of koelinstallatie vergroot. Warmte (of koude) wordt zo optimaal benut en de installatie rendeert beter. De buffer voorkomt bovendien pendelgedrag bij de verwarmingsinstallatie of warmtepomp, hetgeen de levensduur van de installatie verlengt. Er zijn vaten van 12 tot 50 liter (wandmodel) en staande modellen van 100 liter tot wel 5.000 liter. Ook als het gaat om warmtapwateropslag heeft DRL Products een uitgebreid aanbod boilers, al dan niet te combineren en/of aan te sluiten op diverse zonlichtsystemen of externe warmte-opwekkers.

Pendelen

Joost Jansen van DRL Products: “Een belangrijke kwaliteit van een buffervat/open verdeler in een installatie is de levensduurverlenging van cv-ketels en warmtepompsystemen. In een slecht ontworpen systeem worden warmtepompen voortdurend belast door overmatig pendelen. Met een buffervat kan de warmtepomp efficiënter werken en gaat deze veel langer mee.”

buffervaten binnenfabriekdrl italy hr kopieren

Kwaliteit

Op kwaliteit doet DRL Products geen concessies. Jansen: “De vaten zijn volstrekt dampdicht. dus er is geen kans op condensproblemen. De thermische isolatie is gemaakt van hoogwaardig en ecologisch hardschuim. Het toepassingsgebied is dan ook zeer ruim te noemen, van -10°C tot + 95°C mediumtemperatuur met een maximale werkdruk van 4 Bar. Alle DRL buffervaten zijn voorzien van een energielabel waardoor deze toepasbaar zijn conform de ERP 2018 regelgeving. Tevens zitten er voldoende aansluitmogelijkheden op waardoor de installateur extra pompgroepen of sensoren kan aansluiten. De mogelijkheden zijn echt zeer talrijk!”

115.000 per jaar

Jaarlijks rollen er zo’n 115.000 exemplaren van de band voor wereldwijde verkoop. De productiefaciliteit is gevestigd in Teramo, Italië (Abruzzen). Buffervaten, industriële drukvaten en tapwaterboilers in staal met speciale polywarm coating of geheel uitgevoerd in RVS worden in vele varianten geproduceerd in de uiterst moderne fabriek. Kijk voor meer informatie op www.drl-products.nl  


Uit voorraad leverbaar als wandmodel

(12, 25 en 50 liter) of vloermodel

(100, 200, 300 en 500 liter)

• Uitwendig voorzien van dampdichte    PDC-isolatie voor koelen en verwarmen.

• ERP energielabel B of C.

• Hoogwaardige thermische isolatie d.m.v. ecologische polyurethaan hardschuim.

• Zeer compacte uitvoering.

• Twee hoofdfuncties: te gebruiken als open verdeler en/of als energiebuffer.

    Levering via de technische groothandel.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.