Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
BREEAM-certificaat voor nieuw Hoofdkantoor Flamco/Comap in Almere
Henk Robers (r) ontvangt het BREEAM ‘Outstanding’ Ontwerpcertificaat uit handen van Tom Linneman. Foto Flamco

BREEAM-certificaat voor nieuw Hoofdkantoor Flamco/Comap in Almere

Het nieuwe hoofdkantoor van Aalberts hydronic flow control (Flamco en Comap) wordt een van de meest duurzame kantoorgebouwen van Nederland. Flamco ontving het BREEAM ‘Outstanding’ ontwerpcertificaat voor het nieuwe kantoorgebouw aan de Fort Blauwkapel in Almere. Met de uitzonderlijk hoge score staat het bouwwerk in de Nederlandse top tien van BREEAM-gecertificeerde kantoorgebouwen.

“Als fabrikant van energie-efficiënte oplossingen hebben wij duurzame ambities. Daarom grijpen we deze kans aan om ook ons eigen, nieuwe kantoorgebouw zo duurzaam mogelijk te bouwen”, aldus Henk Robers, Chief Operational Officer van Flamco. Met trots ontving hij op 28 juli het BREEAM ‘Outstanding’ ontwerpcertificaat van BREEAM expert Linneman Bouw en Advies.

Nederlandse top tien

BREEAM maakt duurzaam bouwen integraal meetbaar en is de meest gebruikte certificeringsmethode in Europa. Tom Linneman: “Flamco scoort met 90% uitzonderlijk hoog. Slechts tien tot vijftien procent van de kantoorgebouwen bereikt het predicaat ‘outstanding’. Hiermee behoort Flamco als BREEAM-gecertificeerd kantoor tot de top 10 van Nederland.”

Gezondheid en energie

Opvallend is de hoge score (86%) op het gebied van gezondheid & comfort. “Flamco behaalt hier voor haar werknemers alle mogelijke credits.” Op energiegebied scoren ze zelfs 96%, mede dankzij met name isolatie, zonnepanelen, LED-verlichting en energiezuinige installaties. Verder voorkomt het ontbreken van een gasaansluiting de verbranding van fossiele brandstoffen, wat een 83% score oplevert in de categorie ‘vervuiling’.

Na oplevering, begin 2021, zal Linneman een tweede assessment uitvoeren. Hij begeleidt Flamco om de hoge score te kunnen verzilveren en verwacht daar zeker in te slagen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.