Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Brandweer | Amsterdam-Amstelland

Brandweer | Amsterdam-Amstelland

Brandweerinstallaties weer in topconditie

Voor de zeventien kazernes van brandweerkorps Amsterdam-Amstelland is bedrijfszekerheid van de werktuigbouwkundige en warmwaterinstallaties cruciaal. Het korps heeft zich bovendien ten doel gesteld om de komende jaren verder te verduurzamen. A. De Jong Installatietechniek, verantwoordelijk voor het onderhoud, schakelde reinigings- en coatingspecialist CONPRO in om alle buitendelen weer in topconditie te brengen en zo een bijdrage te leveren aan het bereiken van deze doelstellingen.

Amsterdam AmstellandDe aanzuigfiltersectie is gecorrodeerd.

Sinds 1 januari 2017 verzorgt A. De Jong Installatietechniek het onderhoud van de W-installaties van alle kazernes van Brandweer Amsterdam-Amstelland en het hoofdkantoor in Amsterdam. Ook wordt er proactief meegedacht op het gebied van energieverbruik. Projectleider Martin Benning: “De afspraak is dat wij ieder jaar een aantal verduurzamingsmaatregelen voorstellen. Eén daarvan is het technisch reinigen en coaten van de diverse buitendelen. Dit verlengt de levensduur van een installatie en zorgt voor een beter rendement. Met CONPRO hebben we vaker naar tevredenheid samengewerkt en dus hebben we hen gevraagd deze werkzaamheden uit te voeren.”

De toegepaste gietcoating zorgt voor een gladde en naadloze vloer.

Ontzorgen
Het reinigen, renoveren, reviseren en reconditioneren van klimaattechnische installaties is het specialisme van CONPRO. Al sinds 1996 ontzorgt het in Dordrecht gevestigde bedrijf haar opdrachtgevers op dit gebied met een gemotiveerd team van eigen Nederlandstalig personeel. “We willen graag het verlengstuk zijn van de installateur”, zegt Timon Bol, commercieel manager van CONPRO. “Zij doen het reguliere reinigings- en onderhoudswerk, en voor het technisch reinigen en coaten schakelen ze ons in. Het is belangrijk om dat eens in de tien jaar te doen. Luchtbehandelingskasten zijn de longen van je bedrijf, luchtkanalen de luchtpijp. Houd je die niet goed schoon, dan kan dat bijdragen aan het ontstaan van het sick building syndrome. Maar een schone kast en kanalen betekent ook een flinke energiebesparing die kan oplopen tot 30%.”

Terug naar nul-status
Nadat CONPRO vorig jaar de budgetprijzen voor het project bij A. De Jong had neergelegd, is het team nu bezig met het bezoeken van de kazernes en het in kaart brengen van alle werkzaamheden per locatie. Bol: “Voor ons zijn dit de mooiste projecten. Alle disciplines die we in huis hebben, passen we toe om de installaties weer op nul-status te brengen. Luchtbehandelingskasten worden gereinigd en gereviseerd, componenten worden geconserveerd en waar nodig vervangen. We brengen een speciale gietvloer aan, die vrijwel onderhoudsvrij is. Voor het conserveren van

onder meer de warmtewisselaars gebruiken we een unieke coating, ProGreen H2O genaamd. Deze is compleet watergedragen en alle vluchtige stoffen zijn uitgefaseerd, waardoor hij minder milieubelastend en vrijwel geurloos is. ProGreen H2O kan op alle installatieonderdelen, zowel binnen als buiten, worden toegepast.”

Amsterdam AmstellandNieuwe kabelgoten maken het geheel af.

Vlekkeloos verder
Voor A. De Jong betekent het dat ze na afloop van het project vlekkeloos verder kunnen met het beheer van de installaties. Martin Benning is, naast de kwaliteit van het werk, ook zeer te spreken over de werkwijze van CONPRO. “Hun kracht is dat ze met een opdrachtgever meedenken en heldere rapportages verzorgen. Prettig vind ik bovendien dat ze met eigen mensen werken die communicatief vaardig zijn. Dat maakt samenwerken een stuk prettiger en makkelijker.”  

Tekst Margot Visser    |    Beeld CONPRO
Uitgelichte afbeelding: 
Aanzuigsectie na reconditioneren.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.