Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Brandveilig en goed geïsoleerd
Nadat de leidingen geïsoleerd zijn, worden ze in de vloer of wand gestort.

Brandveilig en goed geïsoleerd

Goede isolatie voorkomt condensvorming

Om condensvorming in de leidingen en vloer te voorkomen, worden de koudwater- en hemelwaterafvoerleidingen binnen het Broeren­kwartier in Zwolle geïsoleerd door H&N Multiprotections. Dit gebeurt in opdracht van Breman, waar H&N regelmatig voor werkt. De werkzaam­heden zijn momenteel nog in volle gang.

“De meeste leidingen die wij in het Broerenkwartier isoleren, worden vervolgens in de vloer gestort. Een ander deel wordt in de wanden weggewerkt. Het is dus belangrijk werk, maar als de bouw klaar is, is er niets meer van te zien”, lacht Oeds van der Haag van H&N Multiprotections. De meeste leidingen liggen op het voormalige dak, waar nu twee verdiepingen extra op geplaatst zijn. “Voordat die tussenvloer gestort werd, zijn we nog langs geweest om beschadigingen te herstellen. De buizen liggen immers op de vloer en daar moeten werknemers overheen stappen. Dat gaat niet altijd goed. Nadat we de beschadigingen hadden hersteld, is
de vloer gestort.”

Isolatie, brandprotectie en advies

Voor H&N is dit niet het eerste werk dat ze doet voor Breman. De relatie tussen beide bedrijven is erg goed, volgens Van der Haag. “Er zijn nooit noemenswaardige problemen, we werken graag met Breman samen.”

Behalve isolatie houdt H&N zich ook bezig met brandprotectie en het geven van advies. Het bedrijf is expert op het gebied van het brandwerend afdichten en afwerken van sparingen en doorvoeringen en van brandwerende, thermische en akoestische isolatie. De gespecialiseerde en vakbekwame monteurs van H&N verzorgen het gehele project, zonder dat de opdrachtgever daar verder omkijken naar heeft. De werkzaamheden worden bovendien op een milieuverantwoorde manier uitgevoerd.

De relatie tussen Breman en H&N is erg goed. “We werken graag samen aan mooie projecten, zoals het Broerenkwartier.”

Volledig op de hoogte

Naast woningen, werkt H&N Multiprotections ook in andere sectoren, zoals scholen, zieken­huizen, overheidsgebouwen en industrie. Door ­centrale verwarmingsleidingen, koelwatersystemen, stoom­leidingen, buffervaten en tanks te isoleren, kun je veel energie besparen en een hoog comfort bereiken. Op het gebied van brandprotectie is H&N volledig op de hoogte van het Bouwbesluit, de benodigde technieken en materialen en novi­teiten. Nadat de werkzaamheden zijn uitgevoerd, levert het bedrijf een logboek aan met daarin alle afgewerkte brandwerende doorvoeringen. Hiermee is het eenvoudig om deze te controleren
en beheren.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.