Brandbeveiliging
01:01
21-09-2018

Brandbeveiliging opnieuw gedefinieerd: WAGNER Groep bij de Security 2018 in Essen, Duitsland

Nieuwe thema’s, nieuwe hallen, nieuwe Security. Van 25 tot en met 28 september 2018 zal de leidende vakbeurs voor safety en security plaatsvinden in de expositiehallen in Essen. Meer dan 1000 exposanten zullen hun beveiligingsoplossingen presenteren in overkoepelende thema’s. Natuurlijk is de WAGNER Groep present met vooruitstrevende oplossingen op het gebied van brandbeveiliging.

Op het land, op water en in de lucht: zo veelzijdig presenteert de Security Essen zich in 2018. Niet gepresenteerd wordt het portfolio van brandbeveiligingsoplossingen van de WAGNER Groep. Sinds meer dan 40 jaar realiseert dit internationale familiebedrijf technische brandbeschermingsinstallaties die in verschillende sectoren ingezet worden. Van transport/logistiek, IT en datacenter, via theaters en musea, windenergie installaties, scheepvaart, spoorvervoer, tot aan het International Space Station ISS.

Hoogtepunt op de WAGNER beursstand is een innovatieve, nieuwe brandbeschermingsoplossing voor datacenters op het hoogste beveiligingsniveau, welke het alternatief biedt voor het uitschakelen van de stroom bij een brandmelding. Het twee-fasenconcept verbindt op intelligente wijze meerdere WAGNER systemen met elkaar. Zo bevat het, naast de vroegste branddetectie, zowel een blussing met stikstof met een oneindige standtijd voor de blusconcentratie op verschillende beschermingsniveaus, de regelmatige beproeving van de ruimtedichtheid en de hervulling van de blusgasflessen op locatie.

Daarnaast worden de beproefde rookaanzuigsystemen TITANUS® tentoongesteld. TITANUS TOP·SENS® beschermt bijvoorbeeld de beroemde ‘Elbphilharmonie’ in Hamburg. De melders hebben zich als standaard in de vroegtijdige branddetectie gevestigd en bewijzen zich in het bijzonder daar waar bijvoorbeeld de architectuur hoge esthetische uitdagingen geeft, maar zijn tevens het beste toegerust voor de zwaarste omstandigheden.

Geïnteresseerden vinden daarnaast informatie op het gebied van brandbestrijding met het blusgassysteem FirExting® en het gevarenmanagementsysteem VisuLAN®. Bijzonder indrukwekkend is ook de ‘live experience’ van het actieve brandpreventiesysteem OxyReduct®. Bezoekers kunnen ter plaatse in de OxyReduct® cabine ervaren hoe een gecontroleerde zuurstofreducering een brand effectief voorkomen kan.

De specialisten van de WAGNER Groep zijn op de Security te vinden in hal 6 standnummer A90.

Installatie en Bouw Nederland partners

AuerhanTECE Nederland bv