Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
‘Blij met persoonlijke relatie met installateur’
Eén van de nieuwbouwwoningen in Beilen.

‘Blij met persoonlijke relatie met installateur’

Voor twee nieuwbouwwoningen in de Drentse plaats Beilen koos installateur Eric Struik van Reinders Installatie voor de all-electric warmtepomp van Intergas. “De decentrale opstelling van deze warmtepomp maakt hem eenvoudig en flexibel om te monteren.”

In Beilen zorgt het bedrijf Wijshake Bouw voor diverse nieuwbouwprojecten. Voor twee van deze woningen schakelde dit bouwbedrijf Eric Stuik van installatiebedrijf Reinders Installatie in om voor de verwarming en koeling te zorgen. De keuze van Struik viel hierbij op de nieuwe all-electric warmtepomp van Intergas: Xource. “Als bedrijf heeft het onze voorkeur om ons te richten op een klein aantal merken. De all-electric warmtepomp Xource van Intergas spreekt ons aan omdat het bestaat uit verschillende losse componenten. Dit maakt de montage flexibeler en eenvoudiger, want we hebben bijvoorbeeld de mogelijkheid om de boiler in een andere ruimte te plaatsen dan het binnendeel. Dat hebben we in deze woningen echter niet gedaan”, vertelt Struik. “Een bijkomend voordeel van zo’n decentrale opstelling is dat een eventuele vervanging van componenten minder kostbaar is, mede omdat de onderdelen makkelijker bereikbaar zijn.” De Xource is voorzien van twee elektronisch modulerende circulatiepompen, waardoor een driewegklep niet nodig is. Daarnaast beschikt de Xource over een ingebouwd expansievat en een back-up heater. De heater zorgt ervoor dat de gewenste temperatuur kan worden bereikt, wanneer het monoblo c niet voldoende warmte kan leveren. Het apparaat kan een woning ook koelen.

De all-electric warmtepomp Xource van Intergas.

Distributie in eigen hand

D e Xource is de eerste all-electric warmtepomp van Intergas en is in 2020 geïntroduceerd. “Normaal gesproken distribueren we onze producten via externe groothandelaren. Om in het begin een vinger aan de pols te houden, hebben we ervoor gekozen om de distributie in eerste instantie in eigen hand te houden”, geeft sales manager Raymond Bouman van Intergas aan. “Dat was bij de twee woningen in Beilen een voordeel, want hierdoor konden we direct enkele leveringsvragen van Eric beantwoorden.” Binnenkort gaat de distributie van start via groothandel Wasco en in 2022 kunnen waarschijnlijk ook andere groothandelaren de Intergas Xource leveren.

Dankzij de verschillende losse componenten is de montage eenvoudiger.

Daarbij is Bouman blij dat Stuik voor deze relatief nieuwe all-electric warmtepomp heeft gekozen. “Bij Intergas bestaat een familiaire je/jij-cultuur en op basis van een persoonlijke relatie kiezen we de installateurs met wie we samenwerken. Met Eric hebben we een p rettige samenwerking. Daarom heb ik hem in een vroeg stadium aangegeven dat we met de ontwikkeling van deze all-electric warmtepomp bezig waren.”

De warmtepomp is eenvoudig in te regelen en te bedienen.

Monitoring

De warmtepompen in beide woningen zijn inmiddels volledig geïnstalleerd. Dat is afgelopen juli gebeurd, vlak voor de vakantie. Beide warmtepompen zijn ook aangesloten op de Xource-gateway, vertelt sales engineer Ronald Mollema. “Dankzij de gateway is de warmtepomp eenvoudig in te regelen en te bedienen via het Service Dashboard en kan er gebruik worden gemaakt van de Comfort Touch-app, Comfort Touch Xource en Intergas-gateway om de installatie te monitoren. Zo kunnen wij van Intergas of een installateur direct ingrijpen bij een storing. Een gebruiker beslist echter zelf of hij deze mogelijkheid wil hebben, hij kan ervoor zorgen dat zijn warmtepomp al dan niet zichtbaar is.” Daarnaast laat Mollema weten dat Intergas druk bezig is met de ontwikkeling van een hybride systeem. “Niet in ieder gebouw is het installeren van een all-electric warmtepomp mogelijk. Met een hybride systeem willen we ook dat gedeelte van de markt bedienen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.