Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Bewust bouwen aan een nieuw distributiecentrum

Bewust bouwen aan een nieuw distributiecentrum

Vos Logistics heeft een nieuw distributiecentrum in gebruik genomen op bedrijventerrein De Geer in Oss. Het is gebouwd volgens de BREEAM-NL ‘Outstanding’ eisen. Brandsen Installatietechniek leverde de totale E- en W-installatie in september op, waarna de logistiek dienstverlener het gebouw in gebruik kon nemen.

Het nieuwe distributiecentrum ligt direct naast de bestaande vestiging van Vos Logistics. Als specialist op het gebied van transport en klantspecifieke logistieke diensten heeft Vos Logistics te maken met een groeiende vraag van klanten. Om daaraan te kunnen voldoen, is deze uitbreiding nodig. Hiermee wil het bedrijf zijn marktpositie in de Benelux verstevigen. Het gaat om een extra magazijn en kantoren.

Een rooftopunit met nozzleplenums verwarmt de distributiehallen.

Brandsen Installatietechniek was in een vroeg stadium betrokken bij het ontwerp, de verdere uitwerking en de uitvoering van de totaalinstallatie. “Het ontwerp van D-install advies hebben we verder uitgewerkt”, vertelt Dirk-Jan Koster, werkvoorbereider bij Brandsen Installatietechniek. “We zijn vorig jaar november gestart met de voorbereidingen op het terrein. In maart konden we de installaties gaan aanleggen en in september is het opgeleverd. Het was een groot en intensief project, maar qua planning is het goed verlopen. Het was een mooi project om te maken. Er zit een hoop techniek in, mede door de BREEAM-NL-eisen.”

Innovatie en duurzaamheid

Vos Logistics is volop bezig met innovatie en duurzaamheid. Daarom werd gekozen voor een warmtepomp, waterinfiltratie en uiteraard werd het gebouw gasloos gebouwd. Het kantoorgedeelte wordt geventileerd, verwarmd en gekoeld met inductie-units. Hiervoor werd een vierpijps luchtwarmtepomp geïnstalleerd. De hallen worden verwarmd en gekoeld met een rooftopunit met nozzleplenums. Voor waterbesparing wordt er gebruik gemaakt van lekdetectie en een vroegtijdige afschakeling van de watertoevoer. Ook voldoet het gebouw aan de hoogste lichteisen, omdat overal is gewerkt met hoogwaardige LED-verlichting. “Er komen nog zonnepanelen op het dak. Daarvoor hebben we de voorbereidingen getroffen”, aldus Koster.

Naast de bestaande vestiging in Oss kwam een splinternieuw distributiecentrum te liggen voor Vos Logistics.

Webeasy regeltechniek

Behalve aan duurzaamheid werd ook veel aandacht besteed aan veiligheid. Platvoet Beveiligingssystemen heeft in opdracht van Brandsen Installatietechniek de inbraakinstallatie aangelegd. Ook moest het bedrijf voorzien in verdelers voor de grote vermogens waarmee wordt gewerkt. Dit alles wordt aangestuurd en gemonitord met de Webeasy regeltechniek. Dit gebouwbeheersysteem stuurt de verlichting, zonwering, ventilatie, verwarming en koeling per ruimte aan. In de vergaderruimtes wordt ook de CO2 geregeld en gemonitord.

Het nieuwe distributiecentrum van Vos Logistics op bedrijventerrein De Geer in Oss.

Korte lijntjes

“We werken vaak samen met Burgland Bouw. Het is een vaste relatie waarmee we deze opdracht goed konden aangaan”, zegt Koster. “De afstemming met Vos Logistics was ook erg goed. Zij hanteert korte lijntjes, dus we konden ook rechtstreeks prima overleggen. Het is belangrijk dat dit goed verloopt, om de gewenste snelheid van een project te kunnen behalen.”   

Bouwinfo

Hoofdaannemer 
Burgland Bouw

Totaalinstallateur
Brandsen Installatietechniek B.V.

Kabeldraagsystemen en laadoplossingen
Etepro

Pompoplossingen
Biral

Levering Webeasy apparatuur
Bettink Regeltechniek

BVO
26.250 m2

Bouwperiode
november 2020 – september 2021

 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.