Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Bewust besparen door periodiek onderhoud aan je installatie

Bewust besparen door periodiek onderhoud aan je installatie

Om het binnenklimaat in je gebouw aangenaam te houden, heb je een goedwerkende klimaatinstallatie nodig. Zo kunnen medewerkers optimaal presteren en haal jij het maximale uit je installatie. Door periodieke inspecties en onderhoud uit te laten voeren, voorkom je problemen en storingen, verleng je de levensduur van de installatie en bespaar je bewust op je energierekening. Alleen een F-gassen gecertificeerd monteur is bevoegd om deze werkzaamheden uit te voeren.

Onderhoud voorkomt problemen en storingen

Tijdens het onderhoud voert de monteur een technische inspectie van de buitenunit uit en worden koelleidingen met isolatie gecontroleerd op beschadigingen. Eens in de zoveel tijd zal de klimaatinstallatie ook bijgevuld moeten worden met koudemiddel. Indien je dit niet tijdig laat doen, neemt de werking van het systeem af en zal de installatie op den duur helemaal niet meer koelen. Daarnaast zal er bij het niet tijdig bijvullen van de klimaatinstallatie meer stroom verbruikt worden, omdat het systeem langer en meer moet draaien om de gewenste temperatuur te bereiken.

Schone filters voor gezonde lucht

Gedurende iedere onderhoudsbeurt controleert de monteur ook het filter van de installatie. Het is van belang het filter tijdig te laten reinigen om problemen met de installatie en gezondheidsklachten te voorkomen. Een vervuilde installatie kan namelijk verkoudheid, keelpijn, geïrriteerde luchtwegen en geurklachten veroorzaken door bacteriën en schimmels die zich in de lekbak en verdamper ophopen. Verstopte en vervuilde filters zorgen daarnaast voor een verlies aan blaaskracht en voeren pollen en andere vervuiling aan die het filter niet meer kan tegenhouden.

Sluit een onderhoudscontract af

Ontbreekt je het overzicht om tijdig het benodigde onderhoud te laten uitvoeren? Sluit dan een onderhoudscontract af, zodat de installateur de installatie regelmatig op goed functioneren kan beoordelen, als er een onderhoudsbeurt op het programma staat. Bovendien signaleer je dan tijdig als er een onderdeel aan vervanging toe is.

Meer weten over goed onderhoud?

NVKL is de Nederlandse Vereniging voor ondernemingen op het gebied van Koudetechniek en Luchtbehandeling. Bij de NVKL zijn installateurs aangesloten die in het bezit zijn van de NVKL-erkenning, waar ze één keer in de twee jaar op getoetst worden. Zij voldoen hiermee aan alle verplichte wetgeving en eisen. Ze kennen de risico’s van koudemiddelen en werken met de juiste technische hulpmiddelen om de veiligheid te waarborgen. Een NVKL-erkende specialist denkt met je mee en geeft gepast advies. Bovendien kun je altijd terugvallen op de zakelijke geschillencommissie en de geschillencommissie voor consumenten die aan de NVKL-erkenning zijn gekoppeld. Op www.nvkl.nl vind je installateurs die gecertificeerd zijn en voldoen aan diverse kwaliteitseisen.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.