Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
‘Bevochtiging is van essentieel belang, ook op kantoor’

‘Bevochtiging is van essentieel belang, ook op kantoor’

Luchtbevochtiging is essentieel voor een gezond en comfortabel binnenklimaat en optimale (ver)werkomstandigheden. Dat weet ook Elka-Air. De leverancier van luchtbevochtiging en stofbestrijdingsmaterialen heeft ruim 55  jaar praktijkervaring in industriële projecten, van de grafische en houtverwerkende industrie tot en met de land- en glastuinbouw. 

“Voor de binnenklimaatcondities in de industrie geldt al jaren een hoge kwaliteitsstandaard”, vertelt Maarten van der Salm, bedrijfsleider bij Elka-Air. “De industrie ondervindt namelijk direct schade, wanneer de lucht in de ruimte te droog is. Verf vloeit minder, papier kampt met statische elektriciteit en hout krimpt of scheurt, waardoor verwerking niet meer (goed) mogelijk is. Bevochtiging is hier een absolute noodzaak. De utiliteitsbouw bleef hierin tot voor kort wat achter. Echter nu er meer aandacht komt voor een gezond en comfortabel werkklimaat, zien we ook hier de aanvragen voor luchtbevochtiging in rap tempo stijgen.”

De energiezuinige Elka Fog hogedruk luchtbevochtigingsinstallatie leent zich niet alleen voor industriële projecten, maar is ook naadloos toepasbaar in kantooromgevingen met een ventilatiedebiet vanaf 3.000 m³/h.

DOORDACHT SYSTEEM

“Onze energiezuinige Elka Fog hogedruk luchtbevochtigingsinstallatie leent zich niet alleen voor industriële projecten, maar is ook naadloos toepasbaar in kantooromgevingen met een ventilatiedebiet vanaf 3.000 m³/h. Zeker wanneer de warmte duurzaam wordt opgewekt ontstaat een zeer energiezuinig en efficiënt systeem”, aldus Van der Salm. “Dankzij een unieke combinatie van hard- en software wordt een uiterst nauwkeurige regeling gecreëerd. Elke Elka Fog installatie is voorzien van een intern opgebouwde Reversed Osmose waterbehandelingsinstallatie, die meer dan 97% van de vervuiling (bacteriën, mineralen en zouten) uit het drinkwater filtert. Vervolgens wordt het water door een hogedrukpomp op druk gebracht en door één of meerdere verstuivers in de luchtbehandelingskast of het luchtkanaal verneveld. De waterdruppels die hierbij vrijkomen, zijn zo klein dat ze bijna gelijk verdampen. Een optimale relatieve luchtvochtigheid, een aanzienlijke stofreductie en een verminderde statische elektriciteit zijn het resultaat, waardoor mensen zich comfortabeler voelen en klachten zoals luchtweginfecties, droge ogen, hoofdpijn en concentratieproblemen tot een minimum worden beperkt.”

(LEGIONELLA)VEILIG

Om een veilige en optimaal functionerende installatie te borgen, verzorgt Elka-Air naar wens ook het onderhoud aan de Elka Fog installatie. Hierbij worden periodiek filters gecontroleerd/vervangen en leidingen en verstuivers gereinigd. In de installatie bevinden zich geen dode leidingeinden. Bovendien wordt de installatie na 24 uur stilstand automatisch ingeschakeld, waardoor langdurig stilstaand water wordt voorkomen en de kans op legionellagroei aanzienlijk wordt verkleind.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.