Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
BetteAir Douchevloer in tegelvorm wint German Design Award 2022
BetteAir: de eerste douchetegel die perfect in de vloer integreert.

BetteAir Douchevloer in tegelvorm wint German Design Award 2022

Bette heeft met de nieuwe douchetegel BetteAir wereldwijd de trend gezet. Deze douchevloer in de vorm van een tegel integreert zo perfect in de vloer, dat hij niet opvalt. Een mijlpaal in bad architectuur, die dankzij het toonaangevende design winnaar is van de German Design Award 2022, in de categorie “Excellent Product Design -Bath and Wellness.

BetteAir: de douchetegel heeft dezelfde vorm en afmetingen als de tegels.

Met BetteAir zijn vlakke, voegloze en hygiënische douchevloeren te creëren van duurzaam en robuust geglazuurd titaanstaal. Ontwerper Dominik Tesseraux: “dankzij de afmetingen die gelijk zijn als grote tegels integreert BetteAir perfect in de vloer en valt nauwelijks op. Bovendien is de douchetegel vrij van voegen en is daardoor zeer hygiënisch en eenvoudig schoon te maken. Naast het exclusieve ontwerp is de bodemgelijke montage een echte revolutie. Want de douchetegel kan net als bijvoorbeeld keramische tegels, direct op de vloer worden gelijmd. Voor een snelle montage wordt BetteAir volledig voorgemonteerd geleverd. De installatie is plug & play en bespaart tijd en kosten voor zowel installateur als tegelzetter.”

De looks van een strakke tegel

Om de specifieke vorm te produceren heeft Bette een uniek productieproces ontwikkeld en de dikte weten te reduceren van 30 naar 10 mm. Conform de dikte van gangbare keramische tegels. Net als bij tegels zijn ook de hoeken zeer strak en hebben een hoekradius van slechts R5. Al deze aspecten geven BetteAir de looks van een strakke tegel.

Afvoer zelfreinigend

Ook de afvoer is net zo vlak als het omliggende oppervlak, zodat deze voor de consument niet voelbaar is. De kleur van het afvoerdeksel is hetzelfde, zodat deze een prachtig geheel vormt. De afvoer heeft een spleet van slechts 3 mm. Dit lijkt gering echter de afvoer capaciteit van 0,6 l/s is ruim voldoende voor bijvoorbeeld regendouches. Voor de reiniging kan het deksel eenvoudig uitgenomen worden. Veel te reinigen valt er overigens niet, want de afvoer is zelfreinigend. In de afvoer en sifon kunnen geen haren achterblijven.

Voor ieder wat wils

BetteAir is leverbaar in 8 afmetingen van 900 x 900 tot 1400 x 1000 mm. Om de douchetegel harmonieus of juist opvallend te integreren is deze leverbaar in 32 kleuren. U kunt kiezen uit 8 sanitair kleuren, 22 exclusieve matkleuren en de bijzondere effectkleuren Blue Satin en Midnight.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.