Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Betrouwbare energievoorziening voor Fons Vitae Lyceum

Betrouwbare energievoorziening voor Fons Vitae Lyceum

Leverancier van betrouwbare energievoorzieningen en slimme, innovatieve meetdiensten Kenter heeft verschillende werkzaamheden verricht voor het Fons Vitae Lyceum. Niet alleen in opdracht van de Stichting Voortgezet Onderwijs Amsterdam-Zuid (SVOAZ), maar ook voor SDR Elektrotechniek én netbeheerder Liander.

“Wij zijn begin 2018 benaderd door SDR Elektrotechniek en Liander om de uitbreiding van het Fons Vitae Lyceum te bespreken”, vertelt Ramón Fernández van Duijker, Accountmanager bij Kenter. “Vervolgens hebben wij een aanbieding gemaakt voor het verzwaren van de elektra-aansluiting. Gekozen is voor een compactstation van 630 kVA, die op de binnenplaats van het lyceum is geplaatst. Deze locatie is in nauw overleg met SDR Elektrotechniek en Liander bepaald, zodat installatietechnische en beveiligingsaansluitingen eenvoudig gerealiseerd konden worden.”

Het compactstation wordt door SVOAZ gehuurd. “Daarmee ontzorgt Kenter de school maximaal in beheer, onderhoud én installatieverantwoordelijkheid”, vertelt Fernández van Duijker. “Bij storingen of calamiteiten zijn wij 24 uur per dag bereikbaar. Bij normale omstandigheden worden storingen bovendien binnen 24 uur opgelost, waarmee de continuïteit van de transformatorinstallatie wordt geborgd. Alle afgenomen en teruggeleverde energie wordt telemetrisch door ons uitgelezen en zichtbaar gemaakt in de Kenter portal. Hier kan de stichting te allen tijde energieverbruiken en piekbelastingen inzien en analyseren, waarop vervolgens gestuurd kan worden.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.