Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Overig

Bestaande technieken op een andere manier toegepast

​Elektrische accuboiler als vervanging van de gasgestookte cv-ketel

Vloerverwarming met de Optima W Serie kopiëren
Vloerverwarming met de Optima W serie. Vloerverwarming met de Optima W serie.

Tekst Desiree Pennings | Beeld LVS Vloerverwarming B.V.

13 januari 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Het is de bedoeling dat uiteindelijk alle woningen in Nederland van het gas af gaan. Maar hoe verwarm je dan je huis? Een warmtepomp is voor veel mensen te duur en een e-ketel verbruikt teveel energie. Daarom is het zaak dat er alternatieve oplossingen gevonden worden. Volgens LVS Vloerverwarming B.V. kan een accuboiler een interessante vervanging zijn voor de gasgestookte cv-ketel.

LVS Vloerverwarming B.V. levert en produceert al meer dan twintig jaar hoogwaardige elektrische infrarood verwarmingsproducten, thermostaten, regelingen, regelkasten en regelpanelen. Eigenaar Lodewijk van der Sluis is op de hoogte van alle actualiteiten in de markt en denkt graag mee met installateurs. Onlangs kwam hij op het idee om een accuboiler voor kleinere en middelgrote woningen te ontwikkelen. “Elektrische ketels bestaan al langer, maar zijn erg duur, verbruiken veel energie en de elektrische aansluitwaarde is vaak 3 x 16 A. Ook warmtepompen zijn een enorme uitgave: ze gebruiken veel energie en hebben een gemiddelde levensduur van tien tot vijftien jaar”, vertelt Van der Sluis. “Wij passen de bestaande technieken op een andere manier toe. Daardoor hoef je de installatie in een woning niet te vervangen en de accuboiler verbruikt minder energie.”

In plaats van een cv-ketel, kan een woning gebruik maken van een accuboiler. Zo kan de woning eenvoudiger van het gas af.

Eenvoudige techniek

De techniek achter de accuboiler is eigenlijk heel simpel, legt Van der Sluis uit: “Het primaire accumulatiesysteem bestaat uit een pomp, een boiler en een warmtewisselaar. Is de spanning van de boiler af, dan geeft deze nog steeds warmte af. Afhankelijk van de grootte van de woning plaats je een boiler tot 50 liter. PID temperatuurregelaars bepalen of de pomp draait of niet, dus je hebt nog wel een kamerthermostaat nodig.” Dankzij de lage aansluitwaarde van 1 x 16 A is er geen aanpassing van de groepenkast nodig, wat bij een e-ketel meestal wel het geval is. Bovendien is er bijna geen onderhoud nodig, omdat het systeem zo eenvoudig in elkaar steekt. “De aanschafkosten zijn iets hoger dan voor een cv-ketel, maar zeker lager dan voor een e-ketel of een warmtepomp. Het is cv-ketel eruit en accuboiler erin”, aldus Van der Sluis.

Testfase

Op dit moment bevindt de accuboiler van LVS Vloerverwarming B.V. zich nog in de testfase bij Technisch Centrum van der Bijl in Assen. Van der Sluis: “We wilden het product door een erkend keuringsbedrijf laten testen en hopen aan het einde van het jaar goedkeuring te hebben om op de markt te komen. We hebben al een aantal prototypes klaarstaan in onze showroom, die we zelf ook al uitvoerig getest hebben.”

Wilt u meer weten over de accuboilers of wilt u ze eens bekijken, dan kan dit in de showroom van LVS in Heerhugowaard. Hier vindt u ook andere infraroodproducten, zoals rubberen, siliconen en droogloop warmtematten, verwarmingsfolie en andere producten op het gebied van vloerverwarming.     

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%