Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Bespaar tot 85% energie dankzij flexibele isolatiematrassen

Bespaar tot 85% energie dankzij flexibele isolatiematrassen

Het verminderen van warmteverliezen en reduceren van de CO₂-uitstoot staat bij steeds meer bedrijven op de agenda. Niet verwonderlijk, want met een paar aanpassingen kan al een enorme besparing worden bereikt. Isolatiebedrijf C.J. van Waas – ook wel bekend onder merknaam Econtras® – is bedrijven hierbij graag van dienst. De specialist op het gebied van thermische en akoestische isolatie levert onder meer Econtras® afneembare isolatiematrassen, waarmee het energieverlies via appendages met maar liefst 85 procent (!) gereduceerd kan worden. Niet voor niets worden de isolatiematrassen door Senter Novem aangeprezen als ‘de zichzelf snelst terugverdienende investering op het gebied van energie-efficiëntie’.

Econtras bespaar tot 85% energie dankzij flexibele isolatiematrassen

“Door cv- en stoomappendages in ketelhuizen te isoleren met onze isolatiematrassen blijft deze warmte voortaan in het apparaat.”

 

Recente cijfers van het NCTI (het Nederlands Centrum voor Technische Isolatie) bewijzen dat een ongeïsoleerde appendage (afsluiter) in een stroomleiding in een buitenopstelling – met een diameter van DN 150 (6”), een temperatuur tot 220˚C en onder een druk van 4 bar – per jaar 17 ton kilo CO2 lekt. Wanneer deze appendage wel geïsoleerd zou zijn, wordt ongeveer 2.000 euro aan energiekosten per jaar bespaard. En dan te bedenken dat het isoleren van zo’n afsluiter ongeveer 200 euro bedraagt! “De functie van isolatie is nog niet bij iedereen duidelijk”, meent Paul Roodenburg, directeur van isolatiebedrijf C.J. van Waas. “Daar brengen wij graag verandering in. Onder andere met onze Econtras® afneembare isolatiematrassen, die precies beginnen waar de vaste isolatie stopt.”

Econtras bespaar tot 85% energie dankzij flexibele isolatiematrassen

De Econtras® afneembare isolatiematrassen beginnen precies waar de vaste isolatie stopt.

 

Machines of voorwerpen met een hoge temperatuur, zoals cv- en stoomappendages in ketelhuizen, verliezen doorgaans veel warmte. “Door ze te isoleren met onze isolatiematrassen blijft deze warmte voortaan in het apparaat”, aldus Roodenburg. “Zo hoeft de machine minder hard te werken, waardoor flink op de energieverliezen en -kosten kan worden bespaard. Bovendien vermindert de CO2-uitstoot, waardoor je als bedrijf ook milieuvriendelijk bezig bent.”

Econtras bespaar tot 85% energie dankzij flexibele isolatiematrassen

Door het goed isoleren van appendages kan flink op de energiekosten worden bespaard.

 

De Econtras® afneembare isolatiematrassen zijn zeer eenvoudig en flexibel aan te brengen en weer weg te nemen. “De matrassen worden exact op maat gemaakt, waarmee we een optimale isolatie kunnen garanderen. De terugverdientijd ligt – afhankelijk van de installatie – tussen de zes maanden en twee jaar”, vertelt Roodenburg. “Gedurende hun levensduur verdienen de geïnstalleerde isolatiematrassen zichzelf zelfs dertig- tot veertigmaal terug. Bedrijven die hier oren naar hebben, ondersteunen wij graag met een ‘return on investment’ berekening.”  

Econtras bespaar tot 85% energie dankzij flexibele isolatiematrassen

De Econtras® afneembare isolatiematrassen zijn zeer eenvoudig en flexibel aan te brengen en weer weg te nemen.

 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.