Om de klimaatverandering tegen te gaan en onze luchtkwaliteit te verbeteren, moeten we anders omgaan met energie, water en fossiele brandstoffen. Bijvoorbeeld op het gebied van wonen betekent dit heel concreet dat we minder of zelfs helemaal geen aardgas meer moeten gebruiken. Vloerverwarming is in dat geval een logische stap, weet Michael Utermark, Sales Director bij MAGNUM Heating. Zeker in combinatie met zonnepanelen. “Anno 2022 beschikt circa 18,8% van de Nederlandse huishoudens over zonnepanelen. Afhankelijk van hun opbrengst, is het mogelijk om de woning volledig zelfvoorzienend te verwarmen. Bijvoorbeeld door de complete woning te voorzien van elektrische vloerverwarming. Van woonkamer tot slaapkamers, hobbyruimte, badkamer en toilet. MAGNUM Heating biedt hier interessante oplossingen voor, zoals MAGNUM Mat.”
MAGNUM Heating adviseert, produceert en levert al bijna 30 jaar vloerverwarmingssystemen voor comfort en safety, inclusief bijbehorende controlesystemen. “Met behulp van onze watergedragen en elektrische systemen zorgen wij voor warmte en continuïteit in zowel de woningbouw als utiliteit”, vertelt Utermark. “Doordat zowel de vloerverwarmings- als controlesystemen in eigen huis worden gemaakt, met hoogwaardige en duurzame materialen en voor een concurrerende prijs, kunnen we zeer snel schakelen in projecten. Bovendien kunnen we snel en flexibel inspelen op vragen, trends en verwachtingen in de markt. Bijvoorbeeld met betrekking tot de energietransitie.”
Dankzij MAGNUM Mat is elke woonruimte separaat te verwarmen. “De vloerverwarmingsmat is bijzonder toekomstgeschikt”, benadrukt Utermark. “Naast nieuwbouwprojecten excelleert MAGNUM Mat in renovatie- en transformatieprojecten. Het product is bij uitstek geschikt om over een bestaande tegelvloer of op een reeds aangebrachte afwerkvloer te installeren. En doordat MAGNUM Mat verkrijgbaar is in 22 verschillende maatvoeringen, van 0,75 tot 25 m2 verwarmbaar vloeroppervlak, is voor elke woning en elke ruimte wel een passende oplossing voorhanden. Zelfs voor het toilet.”
De vloerverwarmingsmat heeft een standaardbreedte van 0,50 meter en wordt op een handige rol geleverd, tot een lengte van 50 meter. Op de gele glasvezelmat is de verwarmingskabel reeds voorgemonteerd (met een lusafstand van ca. 10 cm). “De mat is slechts 4 mm dun en kan eenvoudig in de lijmlaag of egalisatie-/gietmortel worden meegenomen. Het slopen of uitfrezen van vloeren is niet nodig. En dankzij de lage opbouwhoogte wordt ook het aanpassen van deuren slim ondervangen.” Voor de vloerafwerking hebben bewoners keuze uit o.a. tegels, pvc, laminaat of tapijt. “Doordat MAGNUM Mat bijna direct onder het oppervlak ligt, wordt bovendien een zeer snelle opwarmtijd geborgd.”
MAGNUM Mat wordt als een complete en kant-en-klare montageset geleverd, inclusief vloerverwarmingsmat met aansluitdraad, WIFI-thermostaat, vloersensor, flexibele sensorbuis, controlekaart en duidelijke installatievoorschriften mét foto’s. “De installateur hoeft alleen nog de juiste tegellijm of egalisatie-/gietmortel toe te voegen”, aldus Utermark. “Na de montage wordt de vloerverwarmingsmat aangesloten op de digitale en op afstand bedienbare MAGNUM Remote Control Wi-Fi thermostaat met vloersensor per kamer, die voor een gelijkmatige opwarming van de vloer zorgt.” Uniek hierbij is de zogenaamde ‘blinde verbinding’ tussen de verwarmingskabel en primaire aansluitkabel. “Dankzij de blinde verbinding hoeft geen retour naar de thermostaat gelegd te worden. Doordat de mat volledig wordt omsloten, wordt bovendien een zeer sterke mat met een hoge trekspanning geborgd. De 2-geleiderkabel is volledig EMC-vrij.” Bij een juiste montage geeft MAGNUM Heating een levenslange garantie op de elektrische werking van MAGNUM Mat.
“Door te verwarmen op basis van de actuele vloertemperatuur i.p.v. de ruimtetemperatuur wordt een veel accuratere regeling/verwarming mogelijk”, besluit Utermark. “In combinatie met de digitale thermostaat én gratis MAGNUM Heat app voor iOS of Android kunnen bewoners vanaf elke plek en tot op de minuut nauwkeurig bepalen welke ruimtes wanneer verwarmd moeten worden. Hierdoor wordt nergens energie verspild. Dit komt niet alleen ons milieu, maar ook de eigen portemonnee flink ten goede.”