Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
BENG bouwen en installeren: eenvoudig én aantoonbaar

BENG bouwen en installeren: eenvoudig én aantoonbaar

Hoe koppelt u de gekozen systemen en hoe monitort u de energieprestaties? Om het u gemakkelijk te maken, ontwikkelden Attema en O-Nexus een praktische alles-in-één oplossing.

De BENG-oplossing

Nadat u uw wensen hebt aangegeven, wordt er een maatwerk groepenkast gebouwd met een geïntegreerd energiemanagementsysteem. Zo brengt u alle mogelijkheden bij elkaar. Deze groepenkast is geschikt voor nieuwbouw- en renovatiewoningen, in zowel appartementencomplexen als woonwijken. Het systeem is veilig, flexibel en geschikt voor alle huidige en toekomstige prestatienormen. Installeren is eenvoudig en snel: gewoon plug & play.

Om het u gemakkelijk te maken, ontwikkelden Attema en O-Nexus een praktische alles-in-één oplossing.

Aantoonbare energieprestaties

Maar u moet ook aantonen dat een woning voldoet aan de energieprestatie-eisen. Dat betekent dus dat u de energiegegevens moet meten. De monitoringsoplossing van Attema en O-Nexus verricht metingen op zoveel meetpunten als u wenst. De meetpunten stemt u af op het ontwerp van het gebouw en de gebouwgebonden installaties, zoals de zonnepanelen en -boilers, warmtepomp en ventilatiesystemen. Alle data komen samen in de module van O-Nexus en worden opgeslagen in de O-Nexus Cloud. Zo worden energieverbruik en -prestaties gemonitord en gerapporteerd en kunnen ze zelfs worden geoptimaliseerd. U monitort én bewijst hiermee de afgesproken garantie-eisen voor de woning.

In de praktijk

“Het is echt een verademing dat dit systeem zo makkelijk werkt”, vindt installateur Bas Hammers. “Niks geen gedoe of gepuzzel, omdat verschillende onderdelen van verschillende leveranciers niet goed op elkaar aansluiten en slecht werken. Gewoon inklikken en klaar. Dat scheelt me een hoop tijd!” Ook diverse woningbouwcorporaties zijn enorm blij met deze installatieoplossing, omdat hun projecten zo eenvoudig en snel volledig BENG én klaar voor de toekomst zijn. De groepenkasten zijn bijvoorbeeld gebruikt bij de realisatie van een project met 48 NOM-woningen, de verduurzaming van 25 sociale huurwoningen en de bouw van een duurzaam appartementencomplex. Zo draagt deze praktische oplossing ook nog een steentje bij aan een beter milieu! 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.